Udruga oboljelih od leukemije i limfoma: Pokažite oboljelima da nisu sami

"Već 17 godina, otkako smo osnovani, zahvaljujući donacijama pomažemo u kupnji lijekova, transplantata ili medicinskih pomagala koje ne financira HZZO", kaže Emil Vibović, predsjednik UOLL-a

 

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske poziva vas da svojim novčanim prilogom ili proizvodom sudjelujete u ostvarenju još jedne Božićne priče. Naime, volonteri Udruge svake godine za Božić obilaze svoje oboljele članove u akciji "Pokažimo oboljelima da nisu sami“ te ih prigodno daruju paketima koje doniraju razni donatori. Kako je to bilo proteklih 16 godina pogledajte na www.uoll.hr.
Možete donirati: papirnate maramice, vlažne maramice, toaletni pribor ( pasta za zube, toaletni papir, ručnik, sapun, šapon,...), kreme za djecu, puder, prigodnu igračku, pokoji slatkiš, bojanku, bojice i sl. Za bolnice mole tri bora u teglama.
"Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske sustvno vodi brigu o osobama oboljelima od najtežih malignih bolesti, koje se tijekom liječenja nađu u potrebi", kaže Emil Vibović, predsjednik UOLL-a.

"Nažalost, među tim osobama ima i mnogo djece. Već 17 godina, otkako smo osnovani, zahvaljujući donacijama, pomažemo u kupnji lijekova, transplantata ili medicinskih pomagala koje ne financira HZZO (djelomično ili u potpunosti) , provodimo studije, ispitivanja i istraživanja u suradnji sa bolničkim centrima i farmaceutskim kućama, pomažemo u plaćanju troškova smještaja roditeljima oboljele djece koja se liječe u Zagrebu, te sufinanciramo troškove dijagnostike i liječenja u inozemstvu.U proteklih deset godina prikupili smo i utrošili oko 4.000.000 kuna za potrebe naših članova. Ove godine želja nam je prikupiti 150 poklon paketa za djecu, svih dobnih skupina, a koja se liječe ili su bila liječena od teških malignih bolesti. To su djeca obitelji niskog socijalnog statusa. Poklon pakete dijelit ćemo u bolnicama, te obiteljima u kojima ima oboljele djece."
Ukoliko se odlučite za bilo kakvu donaciju, volonteri će se pobrinuti za transport i proslijediti darove onima kojima su najpotrebniji.
Udruzi možete pomoći i uplatom donacije na žiro račun otvoren u PBZ: HR5123400091116005263.
Poziv na broj 02 251216.
Udruga oboljelih od leukemije i limfoma je neprofitna udruga sa sjedištem u Čakovcu (UOLL) koja djeluje od 1998. godine. Osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti, odnosno vodi brigu o oboljelima od leukemije i limfoma, GIST-a (gastrointestinalni stromalni tumor) te oboljelima od srodnih hematoloških bolestima na području Republike Hrvatske.

Božica Ravlić