Zaklada Paraolimpijac: Hrvatski gospodarstvenici podržali trofejne sportaše s invaliditetom

Ovogodišnji jedinstveni doživljaj 'Večere na naš način', između ostalih, okusili su i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg ureda za šport

 

Donacijska večera Zaklade Paraolimpijac održana u Gliptoteci HAZU pod nazivom 'Večera na naš način' privukla je više od 130 hrvatskih gospodarstvenika i uglednih gostiju koji su svojim dolaskom i donacijom poduprli rad Zaklade i uspjeh hrvatskih paraolimpijaca. Ovo je četvrta donacijska večera Zaklade koja se organizira jednom godišnje s ciljem prikupljanja sredstava i osiguravanja boljih uvjeta za bavljenje sportom osobama s invaliditetom.

Osim svojim značenjem, donacijska večera bila je posebna i izvedbom. Pod vodstvom majstora kuhara Branka Ognjenovića iz Udruge Renato – Kuhari bez granica, te uz akustični nastup uživo grupe Vatra, gosti tematske 'Večere na naš način' proslavili su nedavno osvojenih pet paraolimpijskih medalja hrvatskih paraolimpijaca.

"Raduje me što smo se okupili u ovako velikom broju kako bi iskazali poštovanje i podržali iznimne sportaše. Sportski duh naših paraolimpijaca je nesalomljiv i uvjeren sam kako su se u to tijekom večere uvjerili i brojni uzvanici. Pomoću sredstva koja smo prikupili nastavit ćemo s gradnjom bolje budućnosti za zajednicu sportaša s invaliditetom, a time direktno i cjelokupnog društva“, izjavio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora i upravitelj Zaklade Paraolimpijac Ratko Kovačić.

Grupa Vatra

Ovogodišnji jedinstveni doživljaj 'Večere na naš način', između ostalih, okusili su i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg ureda za šport. Među uzvanicima su bili i predstavnici vodećih hrvatskih tvrtki s kojima Hrvatski paraolimpijski odbor i Zaklada Paraolimpijac njeguju partnerske odnose.

“Nastojanje Adria Grupe jest stvoriti tradiciju i kvalitetu koja će trajati stoljećima. Isto nastojanje prepoznajemo i kod hrvatskih paraolimpijaca, koji su i ove godine na Paraolimpijskim igrama ostavili veliki trag te svima nama pokazali da ograničenja mogu biti i prilika za novi rast. Tijekom večere smo osjetili što znači biti uskraćen za pojedina osjetila, te smo na kratko i iskusili svakodnevne izazove osoba s invaliditetom. Ovim događajem dokazujemo kako i poslovni sektor može napraviti nešto korisno za naše paraolimpijce, što će im sigurno dati veliki vjetar u leđa za njihovo školovanje, ali i nadolazeći paraolimpijski ciklus”, izjavila je Maja Amidžić, članica Uprave Adria Grupe.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti