Centar Sunce: Projekt 'Poticajna obitelj' za osiguravanje zdravog razvoja djece

"Cilj Centra Sunce je stvaranje društva koje omogućava pojedincima svih životnih dobi jednaku priliku za realiziranje vlastitih potencijala", kaže Božica Križanić, voditeljica projekta

 

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce provodi projekt 'Poticajna obitelj' posvećen osiguravanju zdravog razvoja djece i intervenciji u rani razvoj djeteta, uključujući razvoj djeteta u maternici i medicinsko-psihološko-socijalnu potporu trudnicama i budućim očevima, kao i niz edukacija i radionica za roditelje djece predškolske dobi. U sklopu projekta koji financira Grad Zagreb održat će navedene aktivnosti:

'Povratak na posao nakon rodiljinog dopusta' 12. prosinca od 17 do 18 sati na adresi Albaharijeva 2, Zagreb. Nakon predivnih godinu dana koje ste proveli sa svojom bebom uživajući u svakom trenutku njezinog odrastanja. Uz puno igranja zaboravili ste na sve obaveze koje vas čekaju na Vašem radnom mjestu. Sada kada je došlo vrijeme povratka na posao vi si postavljate bezbroj pitanja kao što su: Kako ću izdržati vrijeme bez djeteta? Kako ću uspostavi ravnotežu između poslovnog i privatnog života? Kako pomoći djetetu da se prilagodi na novi dnevni ritam u kojem vi niste više s njime veći dio vremena ? Odgovore na ova ili slična pitanja može dobiti na radionici koju vodi dipl. psihologica i dipl. soc. radnica Maria Tomić Preiner.

'Kako se kvalitetno igrati s djetetom?' Odgovor na ovo pitanje možete dobiti na radionici 'Kognitivni i psiho-motorički razvoj djeteta kroz igru' 13. prosinca 2016., na adresi Albaharijeva 2, Zagreb, u dvije grupe ovisno o dobi djece. Radionice će voditi Božica Križanić, prof. kineziologije i kondicijska trenerica, majka vedrog, živahnog i znatiželjnog desetogodišnjaka, kao i voditeljica prilagođene sportske škole za djecu „Moje pravo na igru i sport“. Na radionici ćete dobiti brojne ideje kako se kvalitetno igrati s djetetom u dobi od 18 mjeseci do pete godine života. Naučit ćete koje su to razvojne faze djeteta i kako poticati dijete u senzitivnim fazama za razvoj pojedine sposobnosti, kako se poticajno igrati s djetetom i upoznati se s različitim načinima poticanja motoričkog, kognitivnog i emotivnog razvoja djeteta kroz igru. Prvi dio aktivnosti je osmišljen kao kratka edukacija za roditelje, a nakon toga slijedi fitnes za roditelje i djecu.

Iz Centra Sunce pozivaju na besplatan 'Vikend tečaj za buduće mame i tate' 17. prosinca 2016. godine od 17 do 20 sati u Albaharijevoj 2, Zagreb pod vodstvom dipl. psihologica i dipl. soc. radnica Maria Tomić Preiner. Tečaj obuhvaća neka od sljedećih područja: međusobnu potporu partnera tijekom trudnoće i poroda, izazovi dolaska novog član obitelji, velika učestalost te rizici i prevencija, postporođajne depresije uloga majke, uloga oca i međusobni odnos partnera/roditelja, razumijevanje fizičkog i psihološkog razvoja djeteta, pristupa odgovornog roditeljstva te kako odgojiti dijete u sretnu, uspješnu i zrelu mladu osobu dodatno usavršavanje partnerskih vještina budućih roditelja i stvaranje još kvalitetnijih obiteljskih odnosa kako biti sretan roditelj i važnost brige pojedinca o sebi, preduvjeti za izgradnju poticajne obitelji.

"Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce svojim aktivnostima i projektima posvećen je povećanju kvalitete života s naglaskom na sve aspekte zdravlja pojedinaca, privatnih osoba, djece, mladih, odraslih i starijih osoba tokom čitavog životnog razdoblja", naglašava Božica Križanić, voditeljica projekta.

"Cilj Centra Sunce je stvaranje društva koje omogućava pojedincima svih životnih dobi jednaku priliku za realiziranje vlastitih potencijala kroz organiziranje i provođenje izvaninstitucionalnog obrazovnog, odgojnog, psihosocijalnog, savjetodavnog, rekreativnog, zdravstvenog, kreativnog, znanstveno-istraživačkog, izdavačkog, ekološkog i samoodrživog te humanitarnog rada sa svrhom poticanja ljudskih vrijednosti i razvoja pojedinaca, obitelji (djeca, mladi, roditelji i stariji) grupa i zajednica."

Prijave za sudjelovanje možete poslati na: info@ti-si-sunce.hr ili na telefon 01/383 78 73.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti