Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu: Javni natječaj za dodjelu 400 studentskih stipendija

Stipendije Zaklade u drugoj kategoriji dodjeljuju se studentima – osobama s invaliditetom, u skladu s Pravilnikom o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija

 

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu objavila je 9. prosinca 2016., na temelju članka 8. stavka 1. Zakona o Nacionalnoj zakladi za potporu učeničkom i studentskom standardu (Narodne novine, broj 111/2007) i članka 4. Statuta Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu od 26. siječnja 2009., Javni natječaj za dodjelu najmanje 400 studentskih stipendija osmoj generaciji stipendista za akademsku godinu 2016./2017., sukladno osiguranim sredstvima u Državnom proračunu.

Stipendije Zaklade u prvoj kategoriji dodjeljuju se studentima koji su upisani u studijske programe navedene na listi deficitarnih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje: računarstvo, strojarstvo, elektrotehnika, matematika, fizika, doktor medicine, farmacija, logopedija, rehabilitacija, anglistika, germanistika.

Stipendije Zaklade u drugoj kategoriji dodjeljuju se studentima – osobama s invaliditetom, u trećoj kategoriji studentima – pripadnicima romske nacionalne manjine, u četvrtoj kategoriji studentima – aktivnim kategoriziranim sportašima, u petoj kategoriji studentima koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji, a u šestoj kategoriji studentima preddiplomskog studija glazbenih i umjetničkih studijskih programa u Hrvatskoj – nadarenim mladim umjetnicima.

Stipendije se dodjeljuju u skladu s Pravilnikom o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija od 21. studenog 2016. godine.

Prijave za dodjelu stipendija Zaklade podnose se elektronički, kao i na propisanom posebnom obrascu za svaku kategoriju stipendije. Elektronički obrazac, obrasci za sve kategorije stipendija zajedno s napomenama za ispunjavanje istih, Pravilnik o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija, Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija Odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu studentskih stipendija mogu se preuzeti na web stranici www.nzzpuss.hr.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti