Udruga invalida rada Zagreba: Ovu godinu zaključujemo manifestacijom 'I mi smo zvijezde'

"Cilj takvih aktivnosti je omogućiti što većem broju invalida rada razvoj i korištenje njihovog kreativnog, umjetničkog i intelektualnog potencijala kojim će obogatiti svoj život, kao i život zajednice",  izjavio je predsjednik UIR Zagreba, Zlatko Bočkal

 

Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) organizira kulturno-zabavnu manifestaciju pod nazivom 'I mi smo zvijezde' u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb) u četvrtak, 22. prosinca ove godine s početkom u 18 sati. Tom će prigodom posljednji puta u 2016. godini službeno obilježiti svoju jubilarnu 50. obljetnicu.

Sastavni dio kulturno-zabavnog programa bit će koncertne i dramske izvedbe te plesni nastupi članova UIR Zagreba u okviru kojih će se prikazati dio aktivnosti u kojima članovi aktivno sudjeluju tijekom cijele godine. Program će svojim izvedbama dodatno obogatiti i gosti: dječji folklor Hrvatskog Seljačkog Pjevačkog Društva (HSPD) Sljeme Šestine i štićenici Centra za rehabilitaciju Zagreb-podružnica Orlovac.

Manifestacija će biti besplatna za sve zainteresirane građane, a vodit će ju dugogodišnja suradnica i draga prijateljica UIR Zagreba Ana Tomašković, voditeljica HRT-ove emisije 'Normalan život'.

"Na svakodnevnoj bazi za velik broj invalida rada organiziramo brojne i raznovrsne aktivnosti, samo manji dio kojih ćemo prikazati ovom prigodom. Cilj takvih aktivnosti je omogućiti što većem broju invalida rada razvoj i korištenje njihovog kreativnog, umjetničkog i intelektualnog potencijala kojim će obogatiti svoj život, kao i život zajednice čiji značajan dio čine i oni sami. Ujedno im na taj način pomažemo u njihovoj socijalizaciji, kao i jačanju osjećaja pripadnosti društvu na ravnopravnoj osnovi i bez ikakve diskriminacije", izjavio je predsjednik UIR Zagreba, Zlatko Bočkal.

Od ukupnog broja invalida rada na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, nakon polovice stoljeća vrlo aktivnog djelovanja, UIR Zagreba danas okuplja njih oko 24 posto (9.000). U nastavku svog postojanja, UIR Zagreba će se i dalje boriti za poboljšanje kvalitete života invalida rada, kao i svih osoba s invaliditetom, a pritom će osiguravati brojne aktivnosti za što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena s ciljem smanjenja izoliranosti u društvu te razbijanja predrasuda i stereotipa o invalidima rada, ali i osobama s invaliditetom općenito, kao beskorisnima.

Više informacija na stranici www.uir-zagreb.hr.

Anamarija Lazić

 

Povezane vijesti