Hedona: Prvi Choco bar u kojemu će se prodavati čokolade koje proizvode osobe s invaliditetom

U Hedoni je zaposleno devet radnika, a šest osoba je s invaliditetom.  Asortiman tvrtke sastoji se od mliječne, bijele i tamne čokolade u različitim pakiranjima

 

Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci organizirala je proslavu deset godina djelovanja Križevačkih glagoljaša uz prigodni program i radionice, piše Prigorski.hr. Prije početka programa prezentaciju o djelovanju i planovima tvrtke Hedona održala je direktorica Gorana Pavičić.

"Socijalno poduzeće Hedona d.o.o. osnovala je Udruga osoba s invaliditetom na čelu s predsjednikom Petrom Gatarićem i uskoro ćemo proslaviti 4. rođendan. To prekrasno poduzeće omogućilo je da osobe s invaliditetom rade i prvo smo socijalno poduzeće u Hrvatskoj.

U Hedoni je zaposleno devet osoba, a šest osoba je s invaliditetom. Asortiman tvrtke sastoji se od mliječne, bijele i tamne čokolade u različitim pakiranjima. Prodajna mjesta imamo u kućici u centru Križevaca, KTC-u i Gradskoj kavani. U Koprivnici u medičarni Špičko, a u Zagrebu u filijalama Konzuma i Špara", kazala je Gorana Pavičić i dodala kako je Hedona prisutna i na raznim sajmovima.

"Imamo web shop, a čokolade i praline personiliziramo za PBZ, T-Com, VIP, Novu TV, Masterchef, DHL Express, Qatar Airways i Hotel Esplanade. U personaliziranu priču uklapa se i novi predivan projekt pod nazivom 'Glagoljica u čokoladi'.

Bilo mi je drago kada sam dobila e-mail od bivšeg profesora matematike i sadašnjeg ravnatelja Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci Dražena Bokana. Pozvao me na sastanak i dao ideju da čokoladu nazovemo glagoljica. Ideja je super odzvanjala u uhu, a profesorica Martina Valec-Rebić pojasnila je kako bi čokolada trebala izgledati i počeli smo raditi na jednom prekrasnom suveniru za Križevce.

Prekapacitirani smo s poslom, radimo i na novom proizvodnom pogonu, ali i na otvorenju našeg Choco bara u Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima. Nadam se da će uskoro zaživjeti", istaknula je Gorana Pavičić.

Izvor: Prigorski.hr

 

Povezane vijesti