KONČAR volonterski pomaže HUPT-u i SOZ-u

Djelatnici tvrtke "Končar“ održali su prvi sastanak s članovima Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičare te članovima udruge Spinalne ozljede Zagreb s ciljem pružanja pomoći u svladavanju raznih vještina. Članovi su mogli sudjelovati u nizu radionica, poput rada u programima Photoshop i InDesign te kako napraviti i držati prezentaciju.

- Volontiranje je dio aktivnosti društveno odgovornog poslovanja KONČARA. Naše zaposlenike potičemo da zajedno pridonesu boljitku zajednice u kojoj poslujemo. Pokretanje volonterskog programa naišlo je na  pozitivan odjek te ga planiramo razvijati i širiti jer unosi dodanu vrijednost u radni dan naših zaposlenika koji mogu na konkretan način pomoći u raznim sredinama. Time se pomaže ne samo zajednicama u kojima se volontira, nego se postiže bolje međusobno razumijevanje i potiče razmišljanje o potrebi pomaganja onima kojima to može koristiti. Hrvatskoj udruzi paraplegičara i tetraplegičara odlučili smo pomoći jer svojim radom vrlo aktivno pomažu osobama s paraplegijom i tetraplegijom. Ovaj put to su bile neke vještine kojima se mi svakodnevno koristimo u našem profesionalnom radu, a mogu pomoći u njihovima aktivnostima - kaže Renata Godek, direktorica Marketinga i informiranja Končar – Elektroindustrije.

Pozivaju se zainteresirani članovi HUPT-a i SOZ-a koji nisu prisustvovali prvom sastanku da se jave u udrugu žele li se uključiti u volonterski program Končara.

B. Ravlić