Marija Glavičić-Počuć: Samostalna izložba svestrane umjetnice s invaliditetom u organizaciji UIR Zagreba

Žena koja bi mogla biti inspiracija brojnim osobama s invaliditetom članica je i stipendistica Međunarodne udruge umjetnika koji slikaju ustima i nogama


 

U nizu veljačkih aktivnosti u Udruzi invalida rada Zagreba na lokaciji Nova cesta 86, najvećoj udruzi osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, organizirano je, između ostalih, u petak 17. veljače u 16,30 sati, otvorenje druge samostalne izložbe slika Marije Glavičić-Počuć, ugledne umjetnice koja slika nogama.

Žena koja bi mogla biti inspiracija brojnim osobama s invaliditetom članica je i stipendistica Međunarodne udruge umjetnika koji slikaju ustima i nogama. Tijekom jedne kalendarske godine umjetnica za Međunarodnu udrugu naslika 24 slike s različitim motivima, koje nakon izbora budu objavljene na čestitkama, kalendarima, salvetama, puzzlama i ukrasnim papirima za Božić i Uskrs. Izložba će biti otvorena do 3. ožujka 2017. godine.

Dan prije izložbe, u četvrtak 16. veljače, u 15 sati, u prostorijama Udruge održat će se kreativno-likovna radionica i radionica ručnih radova, gdje se može naučiti oslikavati tekstil, a 23. veljače organizira se raspjevani maskenbal.

Također, Udruga provodi novu aktivnost pod nazivom 'Učlani novog člana', u želji da se brojčano ojača članstvo, zbog čega će se stimulirati učlanjivanje novih članova. Najaktivniji članovi bit će prikladno nagrađeni, a detalji o načinu uključivanja u 2017. godini, kao i nagradama, mogu se pronaći na prežnim stranicama preko poveznice: www.uir-zagreb.hr/aktivnosti-hr/130-stimulacija.

Nakon što su se u ponedjeljak 13. veljače predstavili novi suradnici Udruge, i to Pogrebno poduzeće Zagreb - jedno od najvećih i najstarijih europskih pogrebnih društava, utemeljeno 1835. godine, idući ponedjeljak 20. veljače u 15 sati bit će predstavljanje Leon medical obuće. Dolaskom na sva predavanja i prezentacije u 2017. godini automatski se sudjeluje na aktivnosti 'Uči i osvoji', u sklopu koje se mogu osvojiti vrijedne nagrade.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti