Temple Grandin: Aktivistica za prava osoba s invaliditetom bit će primljena u Nacionalnu žensku kuću slavnih

Grandin je izabrana zbog svog rada kao promicateljica autizma i kao znanstvenica koja je promijenila način na koji se rukuje s domaćim životinjama

 

Temple Grandin, autistična aktivistica za prava osoba s invaliditetom, jedna je od deset uglednih žena koje će ove godine biti primljene u američku Nacionalnu žensku kuću slavnih.

Kako prenosi Disability Scoop, iz organizacije iz Seneca Fallsa u New Yorku koja prepoznaje "žene koje su promijenile smjer i kulturu Sjedinjenih Država kroz područja umjetnosti, sporta, biznisa, obrazovanja, vlasti, humanistike, filantropije i znanosti", poručili su ovog mjeseca da će Grandin biti među članovima koji će biti primljeni 2017. godine.

Grandin je izabrana zbog svog rada kao promicateljica autizma i kao znanstvenica koja je promijenila način na koji se rukuje s domaćim životinjama.

Osim Grandin, ovogodišnje nove članice su, među ostalima, bivša prva dama New Yorka, Matilda Raffa Cuomo, autorica drame “A Raisin in the Sun”, Lorraine Hansberry, te bivša šefica filmskih studija 20th Century Fox i Paramount Pictures, Sherry Lansing.

"Drago nam je u kuću slavnih dodati deset Amerikanki čije su vodstvo i postignuća promijenili tijek američke povijesti", rekla je Betty M. Bayer, ko-predsjednica Nacionalne ženske kuće slavnih i profesorica ženskih studija na Hobart i William Smith fakultetima.

Madeleine Albright, Louisa May Alcott, Susan B. Anthony, Lucille Ball, Hillary Clinton, Oprah Winfrey i Julia Child su među 266 žena već primljenih u kuću slavnih.

Grandin i druge ovogodišnje odabranice bit će primljene u kuću slavnih na proslavi u rujnu.

Damir Fatušić