Lignano: Pavao Jozić zlatni, a Nino Baša brončani u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

"Ako se po jutru poznaje dan, tada mogu reći da sam ovim nastupom u Lignanu odlično otvorio ovogodišnju sezonu i paraolimpijski ciklus za Tokijo 2020. godine", kaže Pavao

Pavao Jozić

Član stolnoteniskog kluba Synergia - Samobor i vodeći junior svijeta Pavao Jozić, dokazao je svoju klasu osvojivši međunarodno stolnotenisko prvenstvo Italije u Lignanu. Jozić je u finalu, nakon velike borbe, pobijedio svog najvećeg juniorskog suparnika, Nijemca Tima Lauea s 3:2. , preokrenuvši vodstvo Njemca od 2:0 u setovima.

"Ako se po jutru poznaje dan, tada mogu reći da sam ovim nastupom u Lignanu odlično otvorio ovogodišnju sezonu i paraolimpijski ciklus za Tokijo 2020. godine, jer mi je Rio prošle godine tako bio blizu, a tako daleko", izjavio je Pavao Jozić.

Također, Čakovčanin Nino Baša je u velikoj i neizvjesnoj borbi za 3. mjesto pobijedio Japanca Yuichiro Kitagawu s rezultatom 3:2.

Hrvatska juniorska stolnoteniska reprezentacija nastupila je od 26. veljače do 28. veljače na Međunarodnom prvenstvu Italije u Lignanu s dvije stolnotenisačice i dva stolnotenisača u konkurenciji sedamdesetak juniora.

Danas na scenu stupaju naše seniorke i seniori predvođeni Sandrom Paović, Anđelom Mužinić i Helenom Dretar Karić.

Darko Matić / HPO