Centar za autizam: Konferencija 'Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma' u Zagrebu

Fokus projekta "Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo (ESIPP)" je na pružanju edukacija i treninga za roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma

 

Centar za autizam - Zagreb pozivamo zainteresiranu javnost na jednodnevnu konferenciju “Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma” koja će se održati 13. ožujka od 11 do 16 sati na Tribini grada Zagreba, Kaptol 27.

Centar za autizam organizirat će konferenciju u suradnji s Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Oko stotinjak roditelja, stručnjaka, akademskih djelatnika, donositelja odluka i ostalih sudionika imat će mogućnost saznati više o edukacijama za roditelje djece s autizmom u Hrvatskoj, Cipru te BJR Makedoniji i o ESIPP programu edukacije za roditelje koji se razvija u suradnji s partnerima diljem Europe.

Fokus projekta "Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo (ESIPP)" je na pružanju edukacija i treninga za roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma. Trajanje projekta je od rujna 2015. do kolovoza 2018., a financiran je od strane Europske komisije unutar programa Erasmus+.

"Autizam je kompleksan poremećaj koji utječe na mozak", navode organizatori konferencije. "Narušava individualne socijalne i komunikacijske sposobnosti i uzrokuje ograničene i ponavljajuće obrasce ponašanja i interesa. Trenutno je dijagnosticirano oko 1 na 100 ljudi s autizmom u Europskoj uniji."

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na mail esipp.croatia@gmail.com.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti