Gradonačelnik Bandić: Školske uniforme i papuče radit će URIHO, ustanova koja zapošljava osobe s invaliditetom

Na pitanje hoće li papuče dobiti i djeca u vrtiću, Bandić je odgovorio kako je sada riječ samo o osnovnim školama, a ako se to pokaže dobrim, ići će dalje

Milan Bandić, Višnja Fortuna i Josip Držaić, ravnatelj ustanove URIHO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u petak da će za mjesec dana podijeliti prve školske uniforme i papuče učenicima jedne zagrebačke osnovne škole.  

Na pitanje novinara je li ideja s papučama i uniformama za učenike rezultat njegova dogovora s HDZ-om i je li to dobro potrošen novac, Bandić je odgovorio da su školske uniforme i papuče njegova "originalna ideja". 

"Iznenadit ćete se da je to moja ideja. Originalna. A dogovor bi mogao biti s URIHO-om, a ne s HDZ-om jer URIHO će to raditi", istaknuo je te dodao da su zaposlili URIHO-ove kapacitete gdje rade osobe s invaliditetom. "Djeca i roditelji koji su željeli kute i šlape to će i imati i razmišljam o tome da ćemo se za mjesec dana naći u školi i podijeliti prvi set kuta i šlapa, jedino o tome razmišljam", rekao je Bandić novinarima na Trnjanskoj Savici, na novoj parceli na kojoj bi se trebala graditi crkva.

Na pitanje hoće li papuče dobiti i djeca u vrtiću, Bandić je odgovorio kako je sada riječ samo o osnovnim školama, a ako se to pokaže dobrim, ići će dalje.

"Najprije idemo riješiti osnovne škole", dometnuo je.

Predsjednik zagrebačkoga HDZ-a i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić priopćio je jučer kako je prihvaćanjem proračuna Grada Zagreba za ovu godinu prihvaćen i amandman HDZ-ova Kluba zastupnika koji predviđa nabavu papuča za predškolsku djecu.

"Prema HDZ-ovu prijedlogu, nabava papuča ostvarila bi se u suradnji s vukovarskim Borovom, zbog čega je amandman od tri milijuna kuna posebno važan", rekao je Mikulić. Objasnio je da se tom nabavom ističe važnosti hrvatskog proizvoda, ručnog rada Vukovaraca i kvaliteta koju hrvatska djeca zaslužuju, no to je iznad svega način pokazivanja potpore svim Vukovarcima da nam je stalo vratiti gospodarski život u njihov grad.

"Ovom smo gradu i njegovim ljudima vječno dužni i to svojim primjerima, pa i na ovoj međugradskoj suradnji, moramo pokazati", rekao je Mikulić te poručio da zato od mjerodavnih ureda očekuje provedbu te odluke u primjerenom roku kako bi djeca već od jeseni "mogla ući u nove papuče".

Hina

 

Povezane vijesti