TOMS: Trogirska udruga tjelesnih invalida pomaže socijalno ugrožene vukovarske obitelji

"Od srca zahvaljujem na ovoj pomoći. To je još jedan pokazatelj koliko Vukovar ima prijatelja diljem Lijepe naše",  kazao je zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček

 

Predstavnici Udruge tjelesnih invalida TOMS iz Trogira i socijalno ugroženih vukovarskih obitelji Stefanović i Knežević potpisali su u vukovarskoj Gradskoj vijećnici u četvrtak ugovor na osnovu kojega će ta trogirska udruga tim dvjema obiteljima svakoga mjeseca u idućih godinu dana isplaćivati po 1.000 kuna pomoći. 

Predsjednik Udruge TOMS Ivica Bašić podsjetio je kako Udruga TOMS i prijateljske udruge iz Omiša i Sinja već 11 godinam prodaju svijeće kroz projekt 'Moje svjetlo za moj Vukovar', te prihodom koji prikupe pomažu socijalno ugroženim građanima Vukovara.

"Sada smo se odlučili tijekom godinu dana potpomoći vukovarske obitelji u potrebi – Stefanović i Knežević“, kazao je Bašić.

 "Od srca zahvaljujem ovim udrugama. To je još jedan pokazatelj koliko Vukovar ima prijatelja diljem Lijepe naše. Ti su gradovi tijekom Domovinskoga rata primali naše prognanike, a danas pokazuju svoje veliko srce pomažući našim socijalno ugroženim građanima“, kazao je zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček.

Podsjetio je kako Grad Vukovar iz gradskoga proračuna godišnje za socijalne programe izdvaja 11,2 milijuna kuna, ali kako su potrebe uvijek veće.

Vukovarske obitelji Stefanović i Knežević socijalno su ugrožene obitelji. U obitelji Dragana Stefanovića je četvero, a u obitelji Slavena Kneževića petero djece.

Hina