Zagreb: Gradonačelnik Bandić dodijelio stipendije učenicima i studentima s invaliditetom

U ime stipendista, gradonačelniku je zahvalila Kristina Rendulić, naglasivši da im stipendije puno znače ali da su ujedno poticaj i obaveza da svojim radom i uspjesima dokažu da su ih zaslužili

 

U Staroj gradskoj vijećnici gradonačelnik Milan Bandić uručio je 17 ugovora o stipendijama Grada Zagreba učenicima i studentima s invaliditetom za školsku/akademsku godinu 2016./2017., sukladno Zagrebačkoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2016. do 2020. Stipendije je dobilo devet učenika i 8 studenata.
"Ovo je deseta godina kako dodjeljujemo Stipendije učenicima i studentima s invaliditetom, a do sada smo ih ukupno dodijelili 176", rekao je gradonačelnik Bandić na prigodnoj svečanosti.

Čestitavši novim stipendistima na trudu i marljivom učenju na temelju kojeg su dobili Stipendiju, gradonačelnik im se, ujedno zahvalio na strpljenju te naglasio da je znanje jako bitno, pogotovo  za manje zemlje kao naša.
"Zagreb je multikulturalan, multietničan i multikonfesionalan grad i mi već  17 godina nastojimo brojnim mjerama osigurati jednake šanse za sve naše građane", napomenuo je zagrebački gradonačelnik.

U ime stipendista, gradonačelniku je zahvalila Kristina Rendulić, naglasivši da im stipendije puno znače ali da su ujedno poticaj i obaveza da svojim radom i uspjesima dokažu da su ih zaslužili.

Izvor: zagreb.hr

Foto: Facebook profil Milana Bandića

 

Povezane vijesti