Oni uljepšavaju naš svijet: Nove etikete suncokretova ulja nacrtala su djeca sa sindromom Down

"Raduje nas što je veliki broj naših potrošača u štićenicima Udruge za sindrom Down – Zagreb prepoznao osobe koje svoje pobjede ostvaruju svaki dan", rekla je Jasna Pulić, direktorica marketinga Zvijezde

 

Tri crteža djece sa sindromom Down krase etikete limitiranog izdanja Zvijezdinog suncokretovog ulja koje će se na hrvatskom tržištu naći u ožujku. Rezultat je to natječaja 'Srce suncokreta' koji je prva hrvatska tvornica ulja tijekom veljače organizirala s Udrugom za sindrom Down - Zagreb.

U natječaju za crteže koji će se naći na novim etiketama ulja sudjelovalo više od 30 djece suncokreta, kako još zovu djecu s Downovim sindromom jer zrače ljubavlju i veseljem. Kako je upravo suncokret biljka iz čijeg srca izrastaju Zvijezdini proizvodi, djeci je pružena prilika da aktivno sudjeluju u stvaranju limitirane edicije.

Zvijezdin stručni žiri, od 50 njihovih radova, odabrao je tri crteža za koje su građani mogli glasovati i tako odlučiti koji će od njih postati etiketa suncokretova ulja. Osluškujući riječ potrošača koji su se akciji odazvali u zaista velikom broju, u Zvijezdi su odlučili nagraditi sva tri crteža i pretvoriti ih u etikete.

Oko 500 tisuća boca suncokretova ulja s crtežima pobjednica – Lorene Hornjak, Anamarije Babić i Lucije Ivić naći će se u prodaji od ožujka. Bocu s prvom etiketom, koju je nacrtala Lorena, već sada možete potražitina na policama trgovina, dok će se etiketa s drugim pobjedničkim crtežom u prodaji naći u travnju, a ona s trećim crtežom u svibnju.

"Raduje nas što je veliki broj naših potrošača u štićenicima Udruge za sindrom Down – Zagreb prepoznao osobe koje svoje pobjede ostvaruju svaki dan. To nas je potaknulo da malo promijenimo pravila natječaja i nagradimo sve troje finalista", izjavila je Jasna Pulić, direktorica marketinga Zvijezde koja je djecu nagradila i trima tabletima koji im olakšavaju učenje.

Izložba radova mališana koji su sudjelovali u Zvijezdinom natječaju održat će se u sklopu Vanninog koncerta povodom Međunarodnog dana osoba sa sindromom Down u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog 21. ožujka s početkom u 19.30 sati u sklopu akcije 'Uljepšajmo njihov svijet'. Koncert organizira Udruga u suradnji s Rotary klubom Zagreb Gradec, Adria Medijom Zagreb i magazinom Story.

Sav prihod od ulaznica namijenjen je edukaciji i angažmanu logopeda i rehabilitatora koji će s mališanima raditi od prvih dana njihovih života.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti