Zagreb: Prijem STKI URIHO kod državne tajnice za sport Janice Kostelić

Nakon što je Kostelić upoznata sa sportskim rezultatima URIHO-vaca, ostala je ugodno iznenađena poklonom koji joj je uručio ravnatelj Josip Držaić - kišobran Purger i Purgerica

 

Nakon 23. po redu Državnog prvenstva u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, koje je u organizaciji Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom (HSTSI-a) i Hrvatskog paraolimpijskog odbora te priređivača domaćina STK-a Nec Split, održano od 7. do 9. travnja 2017. u Splitu, i na kojem je STKI URIHO uspio po deseti puta uzastopno obraniti titulu najboljih, URIHO-vci su u utorak, 25. travnja imali prijem kod Janice Kostelić, prve državne tajnice za sport u Središnjem državnom uredu za šport u Zagrebu.

Bila je to prilika da Jadranka Blagus, predsjednica STKI URIHO te dopredsjednica i suosnivačica Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom, kao i Josip Držaić, ravnatelj ustanove URIHO, predstave sve prisutne sportaše i njihove sportske rezultate. Neke su posebno istaknuli budući su ostvarili rezultate koji mogu služiti na čast hrvatskom paraolimpijskom sportu.

 

Uz njih prijemu je nazočila i Ivana Knežević Šambić, prof. kineziologije i profesionalna trenerica u Zagrebačkom športskom savezu osoba s invaliditetom, koja je objasnila kategorizaciju sportaša s invaliditetom, kao i neke projekte u kojima sudjeluje proteklih godina. Tako je posebno istaknula Univerzalnu sportsku školu, koja okuplja djecu s teškoćama u razvoju u Gradu Zagrebu unazad tri godine.

Od strane Središnjeg državnog ureda za sport prijemu su uz Kostelić nazočile Ana Ban, tajnica Kabineta i Jelena Kolar, vanjska suradnica.

 

Nakon što je Kostelić upoznata sa sportskim rezultatima URIHO-vaca, ostala je ugodno iznenađena poklonom koji joj je uručio ravnatelj Držaić. Naime, hrvatski proizvod - kišobran Purger i Purgerica, a koji se proizvodi u sklopu URIHO-a, pobudio je veliko iznenađenje zbog svoje ljepote te je obećala da će ga ubuduće nositi na važna događanja.

Janica Kostelić je s četiri zlatne i dvije srebrne medalje osvojila titulu najuspješnije alpske skijašice u povijesti Zimskih olimpijskih igara. Stoga je to bila velika čast svim prisutnim sportašima/icama da se fotografiraju uz nju, kao i da porazgovaraju o razvoju sporta osoba s invaliditetom.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti