CeDePe Zagreb: Četiri desetljeća udruge koja okuplja osobe s cerebralnom i dječjom paralizom

Udruga je osmislila i provela brojne projekte, među kojim su i pružanje usluge pomoći u kući, mobilnost, osobni asistenti te poludnevni boravak za mlade i odrasle osobe s cerebralnom paralizom i ostalim motoričkim teškoćama

 

Društvo za osobe s cerebralnom i dječjom paralizom CeDePe Zagreb prigodnim programom obilježava 40 godina djelovanja, 4. svibnja u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski s početkom u 12 sati, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića.

Udruga CeDePe Zagreb sa svojim radom započela je davne 1977. godine. Glavni cilj rada udruge usmjeren je ka zagovaranju i afirmaciji prava djece s teškoćama u razvoju i osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, promicanju njihovih zajedničkih zdravstvenih, obrazovnih, kulturnih i socijalnih interesa te pružanju i razvijanju socijalnih usluga.

U proteklih 40 godina svog postojanja Udruga je osmislila i provela brojne projekte, među kojim su i pružanje usluge pomoći u kući, mobilnost, osobni asistenti te poludnevni boravak za mlade i odrasle osobe s cerebralnom paralizom i ostalim motoričkim teškoćama. Udruga danas broji 850 članova.

Program obljetnice: 11,30-12,00 registracija uzvanika; 12,00-12,15 pozdravni govori: Milan Bandić – Grad Zagreb; Zvjezdana Bogdanović – MDOMSP; Anka Slonjšak – Ured pravobraniteljice za OSI; Marica Mirić – SOIH; Rafael Pejčinović – HSUCDP 12,15-13,30; pregled rada Udruge; 13,30-14,00 gosti iznenađenja; 14,00-15,30 domjenak.

Božica Ravlić