Iskustvo zlata vrijedi 2017: Projekt koji studentima s invaliditetom osigurava bolju poziciju na tržištu rada

Poslovni dnevnik omogućio je radnu praksu za otprilike 60 studenata s invaliditetom u dvadesetak renomiranih hrvatskih tvrtki, nakon čega su neki studenti nastavili raditi kao stalno zaposleni

 

U petom izdanju društveno odgovornog projekta 'Iskustvo zlata vrijedi' Poslovni dnevnik i Večernji list spajaju partnere poslodavce sa studentima slabijega materijalnog statusa i sa studentima s invaliditetom, sa ciljem omogućavanja prakse kod partnera poslodavaca, koja će im osigurati lakše zapošljavanje u budućnosti, objavio je Poslovni dnevnik.

U protekla četiri izdanja projekta Poslovni dnevnik je omogućio radnu praksu za otprilike 60 studenata s invaliditetom u dvadesetak renomiranih hrvatskih tvrtki, nakon čega su neki studenti nastavili raditi kao stalno zaposleni u tim poduzećima.

Studentica Ana Lešić, koja je praksu obavljala 2006. godine u sklopu projekta Poslovnog dnevnika te obavljala zadatke unutar likovno-grafičkog odjela Školske knjige, rekla je da je kroz praksu shvatila da može mnogo više nego što je prije mislila i da je to njezino najvrednije iskustvo, objavio je u veljači ove godine Poslovni dnevnik.

U natječaju 'Iskustvo zlata vrijedi 2017' mogu sudjelovati studenti u dobi od 18 do 25 godina.

Osim dokaza o invaliditetu ili socijalnoj ugroženosti, prijavi treba priložiti životopis i motivacijsko pismo. Prijave traju do 16. lipnja 2017., a može se prijaviti popunjavanjem online obrasca na sljedećem linku www.poslovni.hr/promo/iskustvo-zlata-vrijedi-2017-prijavite-se-325819.

Klaudija Klanjčić