Dobra vijest: Predstavljen prvi stripovski superjunak s Down sindromom

Kao dio serijala Catalyst Prime, koji je prošli tjedan započeo stripom Noble, Superb će ispričati priču o Jonahu, mladiću koji se bori pronaći svoje mjesto u svijetu i iskoristiti svoje moći kako bi činio dobro

 

Po prvi puta u svijetu, novi strip koji izlazi ovog ljeta, predstavit će superheroja s tri kopije 21. kromosoma.

Kao dio serijala Catalyst Prime, koji je prošli tjedan započeo stripom Noble, Superb će ispričati priču o Jonahu, mladiću koji se bori pronaći svoje mjesto u svijetu i iskoristiti svoje moći – snagu, telekinezu i telepatiju – kako bi činio dobro. Kreiran kroz partnerstvo izdavača Lion Forgea i National Down Syndrome Society (Nacionalno društvo Down sindroma, op. a.), Superb će napisati David F. Walker i Sheena C. Howard, a ilustrirat će ga Ray-Anthony Height i Le Beau L. Underwood.

Neprofitna organizacija udružila se s Lion Forgeom „kako bi osigurali da su osobe s Down sindromom pravilno predstavljene“, rekla je Sara Hart Weir, predsjednica National Down Syndrome Societyja. „Veselimo se dijeljenju Jonahovih avantura ... kako bismo potaknuli vrijednost, prihvaćanje i uključivanje superjunaka za koje znamo da postoje u svim osobama s Down sindromom."

"Svatko se suočava s različitim izazovima u životu, ali ti nas izazovi ne sprečavaju da želimo biti heroji", kaže šef Lion Forgea, Geoff Gerber. "Superb je priča o dvoje mladih ljudi suočenih s izazovima, koji se trude razumjeti jedno drugo i shvatiti što znači biti heroj. Ali za mnoge od nas neke izazove je teže razumjeti."

Lion Forgeoveov Superb bit će objavljen 19. srpnja.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti