Banski dvori: Premijer Plenković primio izaslanstvo Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir

Predsjednica Saveza Sanja Tarczay naglasila je važnost uvođenja prevoditelja znakovnog jezika u vrtiće kako bi se osiguralo izjednačavanje mogućnosti u predškolskom odgoju za gluhoslijepu, gluhu i nagluhu djecu

 

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković primio je u utorak u Banskim dvorima izaslanstvo Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba 'Dodir', na čelu s predsjednicom Saveza dr. Sanjom Tarczay, a predstavnici 'Dodira izvijestili su premijera o problematici gluhoslijepih osoba u  Hrvatskoj i o tome što se poduzima za aktivno i potpuno uključenje osoba s gluhosljepoćom u sve tijekove svakodnevnog života.

Predsjednica Saveza Sanja Tarczay naglasila je važnost uvođenja prevoditelja znakovnog jezika u vrtiće kako bi se osiguralo izjednačavanje mogućnosti u predškolskom odgoju za gluhoslijepu, gluhu i nagluhu djecu, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Sastanku je nazočila i zastupnica u Hrvatskom saboru Ljubica Lukačić te državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa.

Predsjednik Vlade Plenković zadužio je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku da u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Savezom gluhoslijepih osoba 'Dodir', pronađe najbolje inkluzivno i dugoročno sustavno rješenje navedenog problema za djecu najranije dobi, navodi se u priopćenju.

Hina