Dobra vijest: U rujnu se otvara Choco Bar socijalnog poduzeća Hedona

"Siguran sam da će se stvaranjem boljih uvjeta rada kao i otvorenjem Choco bara stvoriti novi, inovativni proizvodi te izgraditi još jedan turistički brend koji će pridonijeti prepoznatljivosti Grada Križevaca", kaže gradonačelnik Mario Rajn

 

"S postojećom opremom Socijalno poduzeće Hedona će u novom proizvodnom pogonu ostvariti tri puta veću proizvodnju čokolade i pralina, kazao je Petar Gatarić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom.

Ovih su dana počeli radovi na uređenju Choco Bara socijalnog poduzeća Hedona u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci gdje bi se također, prema već ranije utvrđenom projektnom planu, trebao preseliti i proizvodni pogon čokolaterije.

"U novom proizvodnom pogonu Socijalno poduzeće Hedona će s postojećom opremom ostvariti tri puta veću proizvodnju čokolade i pralina“, istaknuo je Petar Gatarić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom.

"Za preseljenje proizvodnog pogona potrebna su sredstva u iznosu preko pet milijuna kuna, za što Udruga osoba s invaliditetom aplicira na različite fondove i izvore financiranja. Otvorenje Choco Bara je predviđeno za rujan, a nudit će unikatne proizvode po kojima će biti posebno prepoznatljiv“, naglasio je predsjednik.

Nadalje, važno je istaknuti da će otvaranje Choco Bara omogućiti zapošljavanje još pet osoba, od kojih su dvije osobe s invaliditetom. Tome će zasigurno pripomoći i rezultati kampanje grupnog financiranja, tzv. crowdfunding, koju je nedavno provela građanska inicijativa Volim Križevce i prikupila 43.800 kuna Udruzi za kupnju pećnice i točionika za toplu čokoladu.

Nedavno je održan radni sastanak na kojem su gradonačelnik Mario Rajn i njegov zamjenik Danijel Šaško naglasili: "Udruga osoba s invaliditetom ima podršku Grada u svim aktivnostima".

Gradonačelnik je također istaknuo: "Siguran sam da će se stvaranjem boljih uvjeta rada kao i otvorenjem Choco bara stvoriti novi inovativni proizvodi te izgraditi još jedan turistički brend koji će pridonijeti prepoznatljivosti Grada Križevaca."

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti