Zagreb: Gradonačelnik Bandić otpratio osobe s invaliditetom na ljetovanje u Novom Vinodolskom

"Pripremili smo im niz aktivnosti iz domene Crvenog križa, ali i šire, kako bi upotpunili i učinili njihov boravak što ugodnijim", rekao je Petar Penava

 

Osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju i ovoga će ljeta sudjelovati u besplatnom rekreativno-terapeutskom programu ljetovanja. Ispred Gradskog ureda grupu od tri autobusa na ljetovanje je ispratio gradonačelnik Milan Bandić.

"Ukupno 400 osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju u ponedjeljak je otputovalo za Novi Vinodolski. U organizaciji Grada Zagreba i Crvenoga križa ova će prva i najveća grupa od njih ukupno četiri sudjelovati u brojnim radionicama te rekreativnome programu", rekla je zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

"Oni su u Novom Vinodolskom sedam dana, puni pansion, tri obroka i jedan međuobrok, imaju kompletan nadzor, zdravstvenu skrb i sve ono što im je potrebno. Idu sa svojim roditeljima i naravno da je Crveni križ unutar svoje kuće organizirao sve što im je potrebno", kazala je Galić.

Caritasov dom za prihvat djece je spreman, a što ih u njemu očekuje objasnio je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Grada Zagreba Petar Penava.

"Pripremili smo im niz aktivnosti iz domene Crvenog križa, ali i šire, kako bi upotpunili i učinili njihov boravak što ugodnijim", rekao je Penava.

Ovom se sedmodnevnom ljetovanju osobito raduju roditelji i djeca koja će i ovo ljeto uživati ne samo u kupanju i sunčanju, već i u stjecanju novih prijateljstva, znanja i iskustva.

S djecom branitelja, u organizaciji Gradskog ureda za branitelje, te djecom iz socijalno ugroženih obitelji, u raznim odmaralištima Grada Zagreba ljetovat će oko dvije i pol tisuće djece i osoba s invaliditetom.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti