Međimurje: Županija sufinancira aktivnosti osoba s invaliditetom

"Često puta govorimo da je svaka zajednica onoliko uspješna koliko je uspješna njena najslabija karika, a naša je primjer dobre prakse upravo zahvaljujući Vama", pohvalio je župan Posavec

 

Međimurska županija u proračunu je osigurala sredstva za oko 2.500 osoba s invaliditetom. U petak, 21. srpnja potpisani su 180 tisuća kuna vrijedni sporazumi o sufinanciranju aktivnosti osoba s invaliditetom iz Međimurja. Sporazume su sa županom Matijom Posavcem potpisali predsjednici i predstavnici 11 udruga i Saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije. Pola iznosa svakoj udruzi isplaćeno je danas, iako je ugovorna obveza kraj godine.

"Zahvaljujem županu i cijelom Upravom odjelu za društvene djelatnosti koji nas prate u svim aktivnostima, bilo projektnim, bilo programskim. Imamo puno potreba često tražiti partnerstva vezana za naše natječaje koje prijavljujemo kao udruge i nikada nismo dobili odbijenicu. Željela bih naglasiti da će ove godine svaka udruga dobiti po 15 tisuća kuna za prijavljene programske aktivnosti što nije dosta, no puno će nam značiti. Ovaj novac nije samo davanje Međimurske županije u financijskom smislu, već je podrška koju Županija daje udrugama s invaliditetom velika, te su nam uvijek na usluzi u bilo kojoj potrebi",  izjavila je Marija Ciglar, predsjednica Saveza, ujedno i predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije.

"Veseli me što ovakve susrete imamo svake godine, koji osnažuju našu suradnju. Prije svega čestitam Vam svima, ne samo na ovom potpisu, nego na dosadašnjem radu i činjenici da ste svojim članovima omogućili da su ravnopravni članovi društva. Naše udruge imaju rezultate koji su među najboljima u Hrvatskoj, a često puta govorimo da je svaka zajednica onoliko uspješna koliko je uspješna njena najslabija karika, a naša je primjer dobre prakse upravo zahvaljujući Vama", odvratio je župan Matija Posavec.

Bilo je riječi i o zapošljavanju žena starijih od 50 godina, asistentima u vrtićima, palijativnoj skrbi, volonterima, i slično.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti