Udruga za sindrom Down Zagreb traži profesora logopeda

Udruga za sindrom Down iz Zagreba traži profesora/icu logopeda/inju (1) na određeno vrijeme. Potrebna razina obrazovanja je  fakultet, akademija, magisterij, doktorat. Radno iskustvo nije važno. Opis poslova uključuje individualne logopedske terapije s djecom. Potreban je stručni ispit. Natječaj je otvoren do 27.8.2017.

 

Kontakt: e-mailom: down.sindrom21@gmail.com

Cilj i misija  udruge je poticanje punog uključivanja osoba s Down sindromom  u sve segmente života zajednice.

Roditelji djece s Downovim sindromom za Vas, roditelje na istom životnom putu pripremili su ovaj tekst: „Dragi roditelji! Da bi Vam olakšali sam početak, iznijeli smo svoje osjećaje, znanje i iskustvo. Svi mi prolazili smo kroz istu šumu osjećaja tuge, bijesa, šoka, krivnje i trebali smo podršku.
Ako možete izraziti svoje osjećaje prepuštajući se suzama, učinite to. Većina roditelja mora proći razdoblje tugovanja za neispunjenim očekivanjima. Mnogi od nas su se pitali: ''Zašto se to dogodili baš nama?''. Pokušat ćemo Vam pomoći da u ovom tekstu nađete odgovor na to pitanje. Osim tuge, sasvim je uobičajeno i normalno da osjećate i bijes. Nitko Vas zbog toga neće i ne smije osuđivati. Potrebno je o tome što više razgovarati ( s prijateljima, rodbinom, susjedima).
Nakon nekog vremena možda ćete se početi osjećati kao da se nalazite u ružnom snu; ili da postajete zaboravljivi i teško se koncentrirate; ili da ne želite prihvatiti i pobijate (negirate) realnu situaciju. Neki roditelji osjećaju krivnju. Svi ti osjećaji i reakcije sasvim su prirodni i večina ih roditelja proživljava. Ipak morate imati stalno na umu: to što Vaše dijete ima Downov sindrom nije Vaša pogreška.
Kako bi sve to lakše prebrodili potrebna Vam je podrška. Podrška prijatelja, roditelja,rodbine, ljudi s istim iskustvom. Kad se osjetite spremnima, tu smo mi - Udruga roditelja djece s Downovim sindromom. Obratite nam se i bit će nam drago da Vam možemo pomoći.“

 

In-Portal