Stari i (ne)moćni: Veliki odaziv na radionice koje organizira Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije i Radio 92 fm

"Ideju za radionicu o vidu dobili smo iz razgovora s korisnicima projekta 'Stari i (ne)moćni', osobama starije životne dobi", kaže Irena Vukas

 

Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije, točnije ekipa Radija 92 fm, provode projekt naziva 'Stari i (ne)moćni'. Projekt financira Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, a partneri su Dom za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod i udruga za pravnu pomoć slavonski Brod.

Ovaj tjedan jedan u nizu posjeta Domu bila je interaktivna radionica posvećena vidu koju je održao Robert Wachtler, vlasnik optike Wachtler u Slavonskom Brodu.

"Nismo očekivali ovako velik interes, a to pokazuje koliko je vid značajan za ljude u trećoj životnoj dobi. Na sva pitanja nastojao sam odgovoriti. Po zanimanju sam majstor očne optike i inženjer optometrije, a neka pitanja su za područje rada liječnika medicine, odnosno specijalista oftalmologije, koja nisu rješiva naočalama", istaknuo je Robert Wachtler.

Iznenađena odazivom bila je i socijalna radnica Doma Jelena Jovičić koja je izrazila zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu 'Stari i (ne)moćni' jer je ovo populacija kojoj su potrebne dodatne aktivnosti, posebno ako su vezane za zdravlje.

"Ideju za ovu radionicu dobili smo iz razgovora s korisnicima projekta 'Stari i (ne)moćni', osobama starije životne dobi. Mi kao radio ekipa dobro slušamo i osluškujemo, a vid ćemo provjeriti", rekla je voditeljica projekta i urednica Radija 92 fm Irena Vukas.

In Portal