USKA: Karlovačka udruga slijepih promovirala slikovnicu o ulozi pasa vodiča

Radi se o nastavku nagrađivanog projekta 'Pruži mi ruku, budi mi prijatelj' za koji je Grad Karlovac i Udruga slijepih USKA nagrađena poveljom UNICEF-a 

 

Promocija reizdanja edukativne i nagrađivane slikovnice Udruge slijepih USKA pod naslovom 'Zola i Erik u šetnji gradom', o ulozi pasa vodiča u životu slijepih osoba, održana je u Dječjem vrtiću Rakovac.

Promociju je svojom nazočnošću uveličao karlovački gradonačelnik Damir Mandić koji je djeci i podijelio slikovnice. Radi se o nastavku nagrađivanog projekta 'Pruži mi ruku, budi mi prijatelj' za koji je Grad Karlovac i Udruga slijepih USKA nagrađena poveljom UNICEF-a za najakciju Grada Karlovca 2009. godine.
Idejni začetnik projekta 'Pruži mi ruku, budi mi prijatelj' slijepa je osoba i predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović. Cilj projekta je integracija slijepe djece u redovan predškolski i školski obrazovni sustav, te senzibilizacija i edukacija djece, djelatnika, roditelja, djedova i baka te šire javnosti o pristupu i komunikaciji sa slijepim osobama.

Grad Karlovac ove je godine pokrovitelj projekta u sklopu kojeg je tiskano reizdanje popularnih i nagrađivanih slikovnica Udruge slijepih USKA 'Zola i Erik u šetnji gradom' koje će se uz posjet i edukaciju djece uz pomoć psa vodiča podijeliti na dar djeci svih karlovačkih vrtića. 

Romija Radočaj Naglić

 

Povezane vijesti