SDI Hrabri: Održan tradicionalni međunarodni turnir u sjedećoj odbojci pod nazivom 'Prijateljstvo'

Turnir osobama s invaliditetom i invalidima Domovinskog rata ukazuje da putem sporta mogu postati nosioci olimpijskih, svjetskih i europskih odličja, na ponos društvu i zajednici

 

Sportsko društvo invalida 'Hrabri' iz Zagreba i ove je godine organiziralo međunarodni turnir u sjedećoj odbojci pod nazivom 'Prijateljstvo', na lokaciji Kušlanova 59 a u Zagrebu.

Važno je reći kako Sportsko društvo invalida “HRABRI” već više od 40 godina organizira Međunarodni tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci.

Cilj turnira je animirati osobe s invaliditetom, osobito mlade kao i invalide Domovinskog rata, te im ukazati da i oni putem sporta mogu postati nosioci olimpijskih, svjetskih i europskih odličja na ponos društvu i zajednici.

 

Konačni poredak turnira:

1. OKI FANTOMI - SARAJEVO

2. OKI BANJA LUKA

3. HRVATSKA REPREZENTACIJA

4. SDI HRABRI - ZAGREB

5. OIK MARSONIA – SLAVONSKI BROD

6. ŠIOK HVIDRA - OSIJEK

7. KSO SISAK - SISAK

8. OKI NOVSKA - NOVSKA

U Sportskom društvu invalida Hrabri ističu da među članovima odbojkaškog kluba imaju i žene na što su posebno ponosni.

SDI Hrabri osnovano je davne 1969. godine, točnije 21. ožujka, s ciljem okupljanja osoba s invaliditetom svih kategorija da se putem sporta i rekreacije kao jednog vida rehabilitacije što lakše uključe u svakodnevni život.

Društvo je ustrojeno kroz sedam sportskih klubova (sjedeća odbojka, kuglanje, stolni tenis, plivanje, mali nogomet, pikado i streljaštvo) i broji oko stotinu članova, među kojima su i invalidi Domovinskog rata.

Društvo među članovima ima nosioce olimpijskih, svjetskih i europskih odličja, te su dobitnici mnogih priznanja i povelja.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti