Plivanje: Četiri zlata za Udrugu tjelesnih invalida Kaštela na državnom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama

Na prvenstvu je sudjelovalo 126 natjecatelja iz 31 ekipe koji su se natjecali u plivanju na 25 i 50 metara slobodno i prsno te 25 metara leđno

 

Prošlog tjedna u termama Tuhelj održano je 15. prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama, na kojem su sudjelovali i članovi Udruge tjelesnih invalida Kaštela, osvojivši četiri zlatne medalje.

Prvenstvo je organiziralo športsko društvo 'Specijalni športovi Luč' iz Zaprešića, a održano je pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije.

Na prvenstvu je sudjelovalo 126 natjecatelja iz 31 ekipe, u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji su se natjecali u plivanju na 25 i 50 metara slobodno i prsno te 25 metara leđno.

Natjecanje je održano po pravilima Specijalne olimpijade Hrvatske, nacionalnog sportskog saveza koji se bavi provođenjem specifičnih sportsko-rekreativnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama.

Ekipa UTI Kaštela osvojila je četiri zlatne medalje, i to natjecatelji Rea Trebec, Stjepan Višić, Josip Rajčić i Branimir Ćorić, dok su Miljenki Biliškov i Ivanu Ivandi medalje izmakle za nešto sekundi.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti