Centar Sunce: Peto natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju 'Naše pravo na igru i sport'

Ove godine projekt su podržale i brojne osobe iz hrvatskog sporta, među kojima su košarkaši Cibone, paraolimpijke Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić,  kondicijski trener Pero Kuterovac, rukometašice Lokomotive Zagreb, nogometaš Mario Stanić te rukometašica Maida Arslanagić

 

Već petu godinu za redom Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce, u partnerstvu sa Zagrebačkim športskim savezom osoba s invaliditetom, organizirao je natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom 'Naše pravo na sport', koje se održalo 18. studenog u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava.

Na ovogodišnjem natjecanju promoviran je i kalendar 2018. u čijem su stvaranju sudjelovali košarkaši Cibone, paraolimpijke i polaznici programa 'Naše pravo na sport'. Minimalna donacija za jedan kalendar iznosi 50 kuna, a sav novac od donacija bit će usmjeren za navedeni projekt kako bi se on mogao održati i u narednoj godini.

"U natjecanje su bila uključena sva djeca i mladi s teškoćama u razvoju, u dobi od 5 do 17 godina, a očekujemo ukupno 95 natjecatelja iz čitave Hrvatske", rekla nam je Božica Križanić, voditeljica ureda i projekata u Centru za edukaciju i savjetovanje Sunce. "Natjecanje se odvijalo u sklopu programa 'Moje pravo na igru i sport' koje se kontinuirano provodi od 2012. godine i u tom periodu u program je uključeno više od 250 djece i njihovih roditelja te skrbnika, uz to i 250 volontera uz odrađenih 3.000 volonterskih sati."

Ove godine projekt su podržali i brojne osobe iz hrvatskog sporta, među kojima su košarkaši Cibone, paraolimpijke u stolnom tenisu Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, proslavljeni kondicijski trener Pero Kuterovac, rukometašice Lokomotive Zagreb, bivši nogometaš Mario Stanić te bivša rukometašica Maida Arslanagić.

Božica Ravlić

 

 

Povezane vijesti