Rijeka: Osnovna škola Pećine predstavlja prvu 3D taktilnu slikovnicu za djecu oštećena vida

Riječki model inkluzije radi po načelu tzv. punktova, pri čemu je OŠ Pećine punkt za podršku djeci oštećena vida koji pohađaju redovne osnovne škole u cijeloj županiji

 

Učenici i djelatnici Osnovne škole Pećine iz Rijeke pozivaju na predstavljanje prve 3D taktilne slikovnice 'Palica sv. Nikole' za djecu oštećena vida, nastale prema književnom predlošku Ivane Brlić-Mažuranić, koje će se održati u Gradskoj vijećnici 8. prosinca u 13 sati.

Slikovnica je nastala u suradnji učenika i djelatnika Osnovne škole Pećine, projektnog tima u sastavu Sven Maričić, Josip Šore te tvrtke '3Dreams'.

"Posebno zahvaljujemo Lions klubu 'Korzo', bez čije donacije prikupljene na humanitarnom koncertu 'Da i oni čitati mogu', ove slikovnice ne bi bilo te Radio Rijeci na pomoći u nastajanju tonskoga zapisa", poručuju organizatori.

Riječki model inkluzije radi po načelu tzv. punktova, pri čemu je Osnovna škola Pećine punkt za podršku djeci oštećena vida koji pohađaju redovne osnovne škole u cijeloj županiji, odnosno za djecu predškolske dobi iz cijele županije.

Podsjetimo da je Osnovna škola Pećine - Odjel i Prva dječja knjižnica za djecu oštećena vida ove godine bila po četvrti put domaćin i organizator hrvatskog prednatjecanja međunarodnom natjecanju na području taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu, koje se održalo koncem listopada 2017. u Dijonu.

Klaudija Klanjčić