Potpisani ugovori o dodjeli sredstava lokalnim volonterskim centrima

Ministarstvo socijalne politike i mladih sufinancirati će provedbu programa lokalnih volonterskih centara s ciljem izgradnje kapaciteta za razvoj volonterstva na lokalnom području Republike Hrvatske s ukupnim iznosom od 980.000 kuna

U Ministarstvu socijalne politike i mladih 25. srpnja potpisani su ugovori o sufinanciranju  ukupno dvanaest programa lokalnih volonterskih centara u 2013. godini iz sredstava Državnog proračuna, iz dijela prihoda od igara na sreću za 2013. godinu. Volonterski centri su organizacije koje pružaju niz usluga vezanih za unapređenje i razvoj volonterstva koje su usmjerene na pojedince, potencijalne organizatore volontiranja te širu zajednicu.
Odabrani lokalni volonterski centri djeluju u svojim lokalnim zajednicama više godina te potiču razvoj volonterstva  kroz promociju, informiranje, savjetovanje edukaciju,povezivanje ponude i potražnje volontera i organizatora volontiranja druge oblike podrške volonterima i organizatorima volontiranja.
Ministarstvo će sufinancirati  provedbu   programa lokalnih volonterskih centara s ciljem izgradnje kapaciteta za razvoj volonterstva na lokalnom području Republike Hrvatske s ukupnim iznosom od 980.000 kuna. Programi se provode od  01. lipnja 2013. pa do 31. svibnja 2014. u odabranim lokalnim zajednicama.

Izvor: mspm

Foto: Patrik Macek/PIXSELL