Ivančica: Božićna zabava ustanove URIHO je festival dobre volje, zajedništva i prijateljstva

Urihovci – rukovodstvo, zaposlenici i sportaši – i njihovi gosti i prijatelji su se i ovoga puta okupili u popularnoj 'Ivančici', URIHO-vom domu na zagrebačkoj Kajzerici, gdje je priča i počela davne 1946. godine

 

Očekivali vi to ili ne, i ove je godine, u petak 22. prosinca, održan tradicionalni božićni domjenak ustanove URIHO. Zapravo, možda je pomalo i krivo to nazvati domjenkom – ovdje je riječ o pravoj zabavi, i to obiteljskoj. Badnjaku prije Badnjaka.

Urihovci – rukovodstvo, zaposlenici i sportaši – i njihovi gosti i prijatelji su se i ovoga puta okupili u popularnoj 'Ivančici', URIHO-vom domu na zagrebačkoj Kajzerici, gdje je priča i počela davne 1946. godine, osnutkom prvog poduzeća za zapošljavanje osoba s invaliditetom na području bivše Jugoslavije.

 

Kako to i obično biva, blagdansko druženje uz glazbu i ples počelo je u ranim poslijepodnevnim satima, kao spontani i prirodni nastavak jednog, naoko, običnog radnog dana. Kako u proizvodnim pogonima ustanove URIHO i inače vlada opuštena i obiteljska atmosfera – čak i kada se radi na važnim projektima – slučajnom bi promatraču, ako izuzmemo glazbu, bilo teško zaključiti da nije riječ o još jednom uobičajenom danu na Kajzerici. Međutim, ako sumnju ne bi izazvali sportaši, oni koji inače ne rade u 'Ivančici', neobičan bi svakako bio dolazak uzvanika. Uzvanika koji u URIHO-u na Kajzerici nisi gosti, nego dio obitelji.

Među uzvanicima su, dakle, bili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić, gradonačelnikova posebna savjetnica Višnja Fortuna, zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Gordana Rusak, te naša proslavljena rukometašica Klaudija Bubalo.

 

Onaj ipak malo službeniji dio proslave otvorila je prva dama 'Ivančice', te predsjednica STKOI URIHO i SDOI URIHO, Jadranka Blagus.

Nakon kraćeg pozdrava dobrodošlice, riječ je predala Josipu Držaiću, ravnatelju ustanove URIHO, koji se pridružio pozdravima. Naglasio je podršku i prijateljstvo grada Zagreba i ustanove URIHO, izrazio zadovoljstvo svime što je već postignuto, ali i želju i potrebu da se čim prije krene s realizacijom gradnje novoga URIHO-vog kompleksa na Kajzerici. Na kraju je zaželio svima sretan Božić i uspješnu novu godinu, te je mikrofon prepustio gradonačelniku Milanu Bandiću. Poslovično kratak i dobro raspoložen, zagrebački je gradonačelnik također svima zaželio najbolje povodom blagdana, a potom se prepustio glazbi i dobroj atmosferi.

 

Ako još nikada niste bili u 'Ivančici' na božićnoj zabavi, ne znate što ste propustili. Nije stvar u iću, piću i glazbi. Stvar je u ljudima i atmosferi prijateljstva kojoj ne mogu odoljeti ni gradonačelnici. Na Kajzerici je tako svaki dan, ali samo u posebnim prigodama atmosfera potraje do kasnih večernjih sati.

https://www.dropbox.com/sh/10s0vqbx98q9wlu/AAA8w9Ydo-2CK4L8uKKgwqFpa?dl=0 

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti