Ujedinjeno Kraljevstvo: Zabrinjavajući manjak zaposlenosti osoba s invaliditetom

Istraživanje na 2.000 osoba s invaliditetom pokazalo je da više od polovice (51%) prijava osoba s invaliditetom rezultira intervjuom, u usporedbi sa 69% za osobe bez invaliditeta

 

Osobe s invaliditetom moraju se prijaviti na 60 posto više radnih mjesta nego nezaposleni bez invaliditeta prije nego što pronađu posao, pokazalo je novo istraživanje.

Istraživanje Opiniuma na 2.000 osoba s invaliditetom, koje je zatražila udruga Scope, također je pokazalo da više od polovice (51%) prijava osoba s invaliditetom rezultira intervjuom, u usporedbi sa 69% za osobe bez invaliditeta.

Nedavne vladine brojke pokazuju da u Ujedinjenom Kraljevstvu ima milijun osoba s invaliditetom koje žele i mogu raditi, ali trenutno nisu zaposlene.

Najnovija saznanja pokazuju da više od trećine (37%) osoba s invaliditetom koje ne vjeruju da će naći posao misli da ih poslodavci neće zaposliti zbog njihovog oštećenja ili stanja.

Dvije od pet nezaposlenih osoba s invaliditetom koje traže posao ne vjeruju da će pronaći posao u narednih šest mjeseci, a više od četvrtine (27%) njih vjeruje da je manje vjerojatno da će biti zaposlene nego kandidat bez invaliditeta.

Kao rezultat toga, više od polovice osoba s invaliditetom prijavilo se za poslove za koje znaju da su prekvalificirani, a jedna od njih tri je rekla da je to učinila jer je osjećala da je invaliditet čini manje privlačnim kandidatom od kandidata koji nema invaliditet.

Mark Atkinson, glavni izvršni direktor udruge Scope, upozorio je da je vlada spremna ne uspjeti u naumu da zaposli milijun ljudi, te da je potrebna "ogromna" količina rada kako bi se riješio manjak zaposlenosti osoba s invaliditetom.

"Imamo ogromnu količinu posla kako bismo se suprotstavili manjku zaposlenosti osoba s invaliditetom. Uz aktualni tempo promjena, vlada je spremna ne uspjeti u naumu da zaposli milijun osoba s invaliditetom", rekao je Atkinson za Independent.

"Osobe s invaliditetom sa svim vještinama potrebnim za obavljanje posla ne dobivaju priliku, dok su druge prisiljene prijaviti se za poslove za koje znaju da su prekvalificirane“, napominje Atkinson.

"Poslodavci propuštaju talent koji im je jako potreban, jer nemaju pravu podršku ili zbog zastarjelih stavova prema invaliditetu", zaključuje.

"Gotovo 600.000 osoba s invaliditetom ušlo je na otvoreno tržište rada u posljednje četiri godine. Već smo povećali broj savjetnika za zapošljavanje osoba s invaliditetom u centrima za zapošljavanje, a naša Disability Confident shema radi izravno s poslodavcima kako bi se promijenili stavovi i radna mjesta otvorila kandidatima s invaliditetom“, kažu iz glasnogovorništva Ministarstva za rad i mirovine.

"Ali znamo da je potrebno učiniti još kako bi se osiguralo da osobe s invaliditetom mogu uživati ​​u prednostima koje može donijeti dobar rad. Zato smo se konzultirali kroz naš Zeleni dokument rada i zdravlja i ažurirat ćemo naše sljedeće korake ove jeseni", ističe se u izjavi Ministarstva.

Damir Fatušić