Međimurska županija: Udruga osoba s tjelesnim invaliditetom potpisala Ugovor za projekt 'Želim – pomoć dijelim'

Projekt će osigurati uslugu pomoći u kući za više od 90 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Međimurske županije kojima je takva pomoć neophodna

 

U prostorima Vukovarsko – srijemske županije ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić je uručio 18 novih ugovora u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga 'Zaželi – program zapošljavanja žena'. Svečanosti potpisivanja i uručivanja ugovora prisustvovali su i državna tajnica Katarina Ivanković Knežević i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović, mag.iur. potpisala je ugovor za provođenje projekta 'Želim – pomoć dijelim'. Riječ je o dosad najvrednijem projektu odobrenog udruzi koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, u vrijednosti nešto višoj od 4.200.000 kuna. Projekt traje 30 mjeseci.

"Ovim projektom osigurati ćemo uslugu pomoći u kući za više od 90 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Međimurske županije kojima je takva pomoć neophodna", poručuju iz Udruge.

Cilj projekta je zapošljavanje teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja u lokalnoj zajednici, jačanje njihovog radnog potencijala te povećanje kvalitete života krajnjih korisnika. Projektom ćemo osigurati povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika projekta, potaknuti ćemo njihovu socijalnu uključenost te prevenirati njihovu preranu institucionalizaciju

"Projektom ćemo omogućiti i trajnije rješenje problema nezaposlenosti kod žena i to ne samo u dužem zapošljavanju (24 mjeseca) nego i unapređivanju njihovih potencijala na tržištu rada, provedbom verificiranih programa osposobljavanja za odrasle.

Nastavit ćemo s pružanjem usluge pomoći u kući, prvenstveno za naše članove kao i za korisnike s područja partnera na projektu. Partneri na projektu su Općina Podturen i Općina Orehovica. Obvezni partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Čakovec i Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Čakovec. Projekt je ovo koji predstavlja iznimam pomak u radu", poručuju iz Udruge.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti