Zagreb: Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet traži videćeg pratitelja

Udruga promiče osnovna ljudska prava i kvalitetu življenja slijepih i drugih osoba s invaliditetom te djece s teškoćama u razvoju, stvarajući uvjete za njihovu socijalnu uključenost u zajednicu

 

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet otvorila je natječaj za radno mjesto videći pratitelj/ica – asistent/ica na određeno; puno radno vrijeme za terenski rad u Zagrebu.
Potrebna razina obrazovanja je srednja škola 4 godine, znanje engleskog jezika te poznavanje osnova informatike i vozački ispit B kategorije. Radno iskustvo nije važno. Opis poslova: pratnja i asistencija osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju. Mogućnost korištenja vlastitog vozila zaposlenika.

Natječaj je otvoren do 16. veljače 2018. Osobni dolazak: Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet, Savska cesta 129/4, 10000 Zagreb; e-mailom: udruga@psivodici.hr.

Realizacijom ciljeva, Udruga promiče osnovna ljudska prava i kvalitetu življenja slijepih i drugih osoba s invaliditetom, te djece s teškoćama u razvoju, stvarajući uvjete za njihovu socijalnu uključenost u zajednicu.  Misiju Udruge predstavlja podizanje svijesti društva o pravima, mogućnostima  i potrebama osoba s invaliditetom, što doprinosi senzibiliziranosti zajednice te povećanje broja neovisnih i samostalnih osoba, kroz poboljšanje njihove  mobilnosti i kvalitete svakodnevnog života.

Udruga zasniva svoj rad s pojedincima, neformalnim grupama i neprofitnim organizacijama,  poslovnim sektorom, lokalnim, regionalnim i državnim vlastima na načelima osnaživanja, samopomoći, edukacije, aktivnog uključivanja, pokretanja pozitivnih inicijativa, poticanja suradnje, međusobnog uvažavanja i poštivanja različitosti stvarajući održivi model razvoja organizacija civilnog društva. Potiče i razvija samozagovaračku ulogu svojih članova na promicanju ljudskih prava u kontekstu primjene Konvencije UN-a o pravima osoba s invaliditetom, zakonskih propisa i nacionalnih strateških dokumenata. Osigurava mehanizme za primjenu propisanih standarda i kriterija rada korisnika s dodijeljenim im psima pomagačima.

Božica Ravlić