Hedona: Čokolaterija koja zapošljava osobe s invaliditetom posluje iznad svih očekivanja

Tržište ih je prepoznalo, rade za Ured predsjednice i poznate hotele pa je svih 18 djelatnika Hedone u punom radnom ritmu, a spremaju i neke nove linije proizvoda, poput ekočokolade

 

Choco bar svoja je vrata otvorio prije otprilike dva mjeseca, a sudeći prema gužvi koja vlada unutar čokoladnog bara, čini se kako je projekt Udruge osoba s invaliditetom Križevci i socijalnog poduzeća Hedona pun pogodak. Gosti su oduševljeni nadaleko poznatim slasticama čokolaterije Hedona koje se ondje serviraju, a neki od njih ondje navraćaju i po nekoliko puta dnevno, piše portal Prigorski.hr.

Oduševljena sam ponudom i Hedoninim proizvodima pa ovdje vrlo rado dolazim popiti kavu ili kušati vrhunsku toplu čokoladu. Ponekad znam navratiti i nekoliko puta dnevno, jednostavno ne mogu odoljeti slasticama, a pogotovo kolačima koji se nude", kaže Snježana Brezovec.

Čokoladnim delicijama nisu oduševljeni samo odrasli nego su slastice očekivano privukle i one najmlađe posjetitelje. Među njima je i petogodišnji Emanuel Varga koji je s majkom Slađanom čest gost u čokoladnom baru.

"Sve je jako ukusno i želio bih sve isprobati. Sviđaju mi se kolači i topla čokolada, ali praline su mi ipak najdraže", veliEmanuel.

I dok su gosti oduševljeni čokoladnim proizvodima, vodstvo Choco bara ne skriva zadovoljstvo odazivom gostiju.

"Iznenadilo nas je koliko su brzo ljudi prepoznali ovaj prostor i mogu reći kako su reakcije sjajne. Najveći broj gostiju je naravno iz Križevaca, no velik broj dolazi i iz obližnjih mjesta te Zagreba, Koprivnice i Bjelovara jer svi znaju da ovdje mogu kušati najbolju čokoladu u Hrvatskoj", ponosno kaže voditelj bara Zlatko Fintić.

Đurđica Božić, prokuristica Hedone, napominje kako je bar u vrlo kratkom vremenu stekao veliku popularnost među Križevčanima, a tome je osim kvalitetnih proizvoda pridonijela i pozicija u Tehnološkom parku.

"Uskoro ćemo preseliti i kompletnu proizvodnju unutar ovog kompleksa, osigurali smo prostor od 600 kvadrata, a trenutno tražimo natječaje preko kojih bi osigurali sredstva za uređenje prostora i kupovinu novih strojeva kako bi povećali proizvodne kapacitete", otkriva Božić.

Tržište ih je prepoznalo, rade za Ured predsjednice i poznate hotele pa je svih 18 djelatnika Hedone u punom radnom ritmu, a spremaju i neke nove linije proizvoda, poput ekočokolade koju bi plasirali izvan granica Hrvatske. No, u Hedoni idu korak po korak, a prvi je skorašnje otvaranje kioska uz Choco bar u kojem će raditi dvoje djelatnika iz Udruge osoba s invaliditetom, objavio je Prigorski.hr.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti