Novigrad: Prvi grad u Hrvatskoj uključen u europski projekt poboljšanja turističke ponude za osobe s autizmom

Partneri i pokretači projekta vjeruju kako će se mreža ovakvih turističkih destinacija uskoro proširiti i na ostatak Hrvatske

 

Dvodnevna je konferencija u Novigradu okupila sve zainteresirane koji su htjeli doznati više o  inovativnom modelu socijalnog turizma za obitelji osoba s autizmom te kako se uključiti u realizaciju, izvjestila je TVIstra.

Uz adaptaciju sadržaja i prilagođen pristup, obiteljima osoba s autizmom omogućava se ljepši i ugodniji boravak, a hotelima i turističkim objektima popunjenost u predsezoni. Stručnjaci koji će pomagati u edukaciji ističu važnost projekta.

Novigradsku je konferenciju organizirala umaška tvrtka Andromake, koja je uz ostale partnerske države u projektu, Italiju, Španjolsku i Veliku Britaniju, zadužena za širenje i implementaciju projekta na području Hrvatske. Talijanska iskustva potvrđuju odlične rezultate.

Kako je Novigrad za sada prva i jedina destinacija u Hrvatskoj koja je podržala implementaciju programa ovog oblika socijalnog turizma, partneri i pokretači projekta vjeruju kako će se mreža destinacija uskoro proširiti i na ostatak Hrvatske, sve kako bi turistička ponuda bila prilagođena osobama koje imaju bilo koji oblik mentalnog invaliditeta.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti