Dobra vijest: Udruzi slijepih Zagreb za projekt 'Sapuni s točkicama' donirano 240.000 kuna

"Projekt omogućava i razmjenu znanja slijepih i slabovidnih, a trajno će zaposliti slijepe i slabovidne osobe", istaknuo je koordinator TIKA-e Haşim Koç 

 

Projekt ''Sapuni s točkicama'' Udruge slijepih Zagreb podržala je Turska agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA) doniravši 240.000 kuna za kupovinu alata i strojeva u drugoj fazi projekta socijalnog poduzetništva za proizvodnju tekućih sapuna, priopćeno je u utorak iz TIKA-e.

"Projekt omogućava i razmjenu znanja slijepih i slabovidnih, a trajno će zaposliti slijepe i slabovidne osobe", istaknuo je koordinator TIKA-e Haşim Koç dodavši da je misija tvrtke podupirati projekte koji imaju viziju socijalnog poduzetništva i zapošljavanja.

Kazao je kako je TIKA u zadnje tri godine uložila 1,1 milijuna eura u 27 projekata realiziranih u Hrvatskoj te da je projekt ''Sapuni s točkicama'' logičan slijed.

Izvršni direktor Udruge slijepih Zagreb Goran Denis Tomašković zahvalio se na donaciji rekavši da će pokrenuti projekt razmjene znanja i ugostiti jednu od udruga slijepih iz Turske kako bi im kroz radionice prenijeli metodologiju proizvodnje suvenir sapuna.

Hina