Filmski festival o osobama s invaliditetom: Raspisan natječaj za 16. festival Uhvati film!

Filmski festival Uhvati film održava se širom regije s jedinstvenim ciljem informiranja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba s invaliditetom

 

Natječaj za prijavu filmova na 16. međunarodni filmski festival "Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film", koji obuhvaća projekcije filmova na temu invaliditeta, otvoren je do 1. lipnja 2018. godine.

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe s invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitetu i titl na srpskom, hrvatskom ili bosanskom, odnosno engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma)  ili putem Interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo...). Uz filmove, obavezno je na e-mail uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dvije fotografije iz filma i dijalog listu u srt formatu. Sve detaljne informacije u vezi s natječajem možete pronaći na http://sr.uhvatifilm.org/konkurs ili u direktnom kontaktu s organizatorima na e-mail uhvatifilm@gmail.com.

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival o invaliditetu. Već 16. godinu uspješno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, od 2011. realizira se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit, od 2017. u Banjoj Luci pod vodstvom Humanitarne organizacije Partner, a od ove godine premijerno i u Kotoru, u realizaciji nevladinog udruženja ART 365 iz Podgorice. Selektirani filmovi bit će prikazani na 16. Filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjoj Luci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana – projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Filmski festival Uhvati film održava se širom regije s jedinstvenim ciljem informiranja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba s invaliditetom, čime se utječe na promjene u stavovima ljudi o osobama s invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvaćanje različitosti, te stvaranje uvjeta za veću vidljivost i uključivanje osoba s invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti