Borba za 'malog čovjeka': Milan Bandić obećao pomoć udruzi Stop deložacijama

Troje predstavnika udruge Stop deložacijama požalilo se gradonačelniku da četiri mjeseca neuspješno pokušavaju riješiti spomenuta pitanja sa gradskom administracijom, ali da im to nije pošlo za rukom

Građanska udruga Stop deložacijama dobila je danas čvrsta uvjeravanja da će Grad Zagreb riješiti pitanje uređenja, odnosno režija za prostore Udruge u centru Zagreba te u četvrti Vrapče.
Uredit ćemo prostor, svi računi za režije moraju biti čisti, rekao je gradonačelnik Milan Bandić predstavnicima Udruge, ali i suradnicima.

Suradnike, kojih je na sastanku bilo desetak, obvezao je da ga za tjedan dana obavijeste o tome što su poduzeli i što se riješilo.

Znam čime se bavite, zato imate moju podršku, udruga ste od posebnog interesa za Zagreb, rekao je Bandić.

Troje predstavnika udruge Stop deložacijama požalilo se gradonačelniku da četiri mjeseca neuspješno pokušavaju riješiti spomenuta pitanja sa gradskom administracijom, ali da im to nije 'pošlo za rukom'.

Novinarima su pojasnili da se radi se o prostoru u Preradovićevoj, od 50-ak 'kvadrata', koji će se koristiti za rad Udruge, te o prostoru od sto 'kvadrata' u Bolničkoj ulici koji je namijenjen deložiranim osobama, a koji ima tzv. industrijsku, dakle skuplju, struju što Udruga ne može plaćati.

Gradonačelnik je Udruzi obećao i da će Grad biti partner u projektu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojim bi se zaposlile tri osobe.

Udruga Stop deložacijama 'produžena je ruka' Živog zida, neformalne udruge koja pomaže osobama kojima prijeti deložacija.

Hina

Foto: PIXSELL