Markica Andričić: Humanitarni koncert za teško oboljelog mladića s invaliditetom

Obitelj živi u teškim materijalnim uvjetima, bez dovoljno sredstava za Markičino daljnje liječenje

 

Kulturno sportski centar Prozor-Rama, 6. travnja u Domu kulture u Prozoru, organizira humanitarni koncert za Markicu Andričića iz Zagreba, mladića čiji su roditelji porijeklom iz Rame, a koji boluje od cerebralne paralize i koji je u teškom stanju zbog dekubitalnih rana.

Obitelj živi u teškim materijalnim uvjetima, bez dovoljno sredstava za Markičino daljnje liječenje, objavio je Ramski vjesnik.

Da podsjetimo, Markica je mladić od 35 godina, osoba s invaliditetom koja od rođenja ima cerebralnu paralizu. Nakon trogodišnjeg bolničkog liječenja radi urinarnih infekcija, s prekidima, otpušten je u srpnju prošle godine iz Kliničke bolnice Dr. Fran Mihaljević u živim ranama i od strane konzilija u Novoj bolnici odlučeno je da mu se nakon sepse i strašnog dekubitisa koji izaziva zgražanje, a koje je zaradio u Kliničkoj bolnici Dr. Fran Mihaljević, trebaju odrezati obje noge u kuku, na što obitelj i dalje ne pristaje i traži način za liječenje u inozemstvu. Liječnici u Austriji su ga pristali liječnici, a naši liječnici i dalje ostaju kod odluke o amputiranju nogu. Obitelj Andričić je nakon dugomjesečnih borki za Markicu na izmaku snaga. Hrabra majka Anđelka (53) neumorno i nadljudskim snagama brine uz Markicu i za njegove dvije sestre, od kojih je jedna redovita studentica na Hrvatskim studijima, a druga vrlo dobra učenica koja pohađa osmi razred osnovne škole. Hrvatske institucije nakon brojnih apela, ne samo od obitelji, već i od strane medija, i dalje ne reagiraju – ostavljaju ovaj slučaj i dalje otvorenim.

Kako se radi o obitelji s niskim prihodom, a koji se u posljednje vrijeme raspodjeljuje uglavnom na nešto hrane te higijenske i medicinske potrepštine za Markicu, Kulturno sportski centar Prozor-Rama uključio se u humanitarnu akciju za pomoć Markici organizacijom Humanitarnog koncerta, na kojem će nastupiti Sinovi Hercegovine, Marija Krnić-Cerovac, Marko Bošnjak, Zdravko Čurić i DJ- Rajko Raja Ternovšek.

Koncert će se održati u petak, 6. travnja 2018., u Domu kulture u Prozoru s početkom u 19 sati. Cijena ulaznice je 5 KM, dok se dodatni dobrovoljni prilozi mogu uplatiti po želji i mogućnosti.

Pozivamo vas da budete dio ovog glazbeno-humanog spektakla i na taj način pomognete Markici, kojemu je naša pomoć uistinu potrebna, poručio je organizator na portalu ramski-vjesnik.ba.

Klaudija Klanjčić