Udruga invalida rada Zagreba: Koncert 'Suza za Zlatka Bočkala' u spomen na prerano preminulog predsjednika udruge

"Nadamo se da ćemo ovom glazbenom manifestacijom uspjeti dirnuti ljude onako kako je to Zlatko Bočkal radio", izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba

Zlatko Bočkal

Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) po prvi puta organizira glazbenu manifestaciju 'Suza za Zlatka Bočkala' u spomen i čast prerano preminulom i zaslužnom predsjedniku UIR Zagreba, Zlatka Bočkala u petak, 13. travnja 2018. godine.

Riječ je o koncertu koj će se održati u Glazbenom paviljonu u Parku Zrinjevac s početkom u 17 sati pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom na dan kada bi Zlatko Bočkal navršio 75 godina.

Zlatko Bočkal bio je dobroćudan, mudar i otvoren čovjek, uvijek spreman nesebično pomoći potrebitima. Znao je svakoga razumijeti i saslušati, nikoga nije osuđivao i za svakoga je uvijek imao poneku toplu riječ ili koristan savjet. Stoga nije za čuditi da je kroz četiri godine obnašanja dužnosti kao predsjednik pomogao mnogima kojima je to bilo potrebno. Svojom vizijom i zalaganjem učinio je mnogo kako za razvoj same Udruge, tako i za poboljšanje položaja svakog njenog člana.

Samo povodom ove prigode ponovno će se okupiti neki od članova zbora Lira, zbora u kojem je nekada i on sam pjevao Tom će se zboru pridružiti i pjevački zbor UIR Zagreba Kolibrići, KUD Nikola Tesla i mješoviti zbor Bosana, a čije će pjesme dostojanstveno obilježiti dan sjećanja na Zlatka Bočkala. Vrlo prikladan način prisjećanja dragog nam gospodina Zlatka Bočkala – glazbena manifestacija u prekrasnom ambijentu.

UIR Zagreba osnovana je 1966. godine otkada se kontinuirano zalaže i trudi poboljšati kvalitetu života invalida rada, ali i ostalih osoba s invaliditetom, a u 2017. godini okupila je 8.741 invalida rada odnosno njih 29,99 posto s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Zahvaljujući inovativnim idejama Zlatka Bočkala, sve je više članova aktivno uključeno u svakodnevni rad i djelovanje UIR Zagreba.

"Kao što je nepoznati autor jednom rekao 'Otisci što ih ostavljaju čovjek na čovjeku vječni su', tako je i Zlatko Bočkal svojom dobrotom u svakome od nas ostavio svoj otisak. Nadamo se da ćemo ovom glazbenom manifestacijom uspjeti dirnuti ljude onako kako je to Zlatko Bočkal radio. Pozivamo vas da nam se pridružite u parku Zrinjevac, a slobodno sobom povedite svoju obitelj, prijatelje i kolege.", izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba (uir-zagreb.hr).

Anamarija Lazić