Zagreb: Tribina 'Mobilnost za sve' u organizaciji Toyote i Zajednice saveza osoba s invaliditetom

Panelisti su naglasili kako su zahvalni Toyoti koja je omogućila osobama s invaliditetom lakše kretanje zahvaljujući specijalno prilagođenom vozilu

 

U organizaciji Toyote Croatia i Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, u sklopu Zagreb Auto Showa, održana je panel diskusija na temu 'Mobilnost za sve'.

Panelisti su naglasili koliko je njima kao osobama sa invaliditetom bitna mobilnost. Samo jedna stepenica donosi problem osobama u kolicima. Naglasili su da su vrlo sretni zbog Toyote koja je kroz projekt Mobilnost za sve omogućila svim osobama s invaliditetom da se mogu lakše kretati koristeći specijalno prilagođeno hibridno vozilo za njih.

Okupljenima se obratio i predsjednik Toyota Adria Kensuke Tsuchiy koji je objasnio kako je iznimno ponosan na to što je njegova kompanija proizvela to vozilo. U jednom trenutku svog života susreo se s ljudima s invaliditetom i bio je zadivljen njihovim entuzijazmom i voljom. Tada je shvatio da nije tu samo da prodaje automobile, nego da mora i nešto konkretno napraviti. Iz svega toga nastalo je i vozilo prilagođeno za osobe s invaliditetom.

Nakon panela svi okupljeni su se ispred paviljona okušali u testnoj vožnji u Toyotinom vozilu.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti