USKA: Udruga slijepih promovira kulturni turizam kao inovativnu socijalnu uslugu za osobe s invaliditetom

"Naša je misija podizanje kvalitete življenja osoba s invaliditetom kroz raznovrsne aktivnosti i sadržaje motivirajući ih na rekreaciju u cilju prevencije zdravlja", poručuju iz USKA-e

 

Čitateljski klub Zola, koji djeluje unutar Udruge slijepih USKA, održao je radni sastanak u suradnji sa Sportsko-rekreativnim centrom Labrador u Rastokama.

Uz rekreativnu šetnju i obilazak turističkog bisera Karlovačke županije, slunjskih Rastoka, mjesta gdje se Slunjčica prelijeva preko sedrenih stijena u Koranu stvarajući mnoštvo slapova, brzaca, malih jezera i kaskada, održan je susret Čitateljskog kluba Zola na kojem se raspravljalo o knjizi Paola Coelha 'Alkemičar'.

Udruga slijepih USKA tako promovira kulturni, sportski i socijalni turizam kao inovativnu socijalnu uslugu pristupačnu osobama s invaliditetom.

"Naša je misija podizanje kvalitete življenja osoba s invaliditetom kroz raznovrsne aktivnosti i sadržaje motivirajući ih na rekreaciju u cilju prevencije zdravlja", poručuju iz USKA-e.

Zahvaljujući međusektorskoj suradnji i partnerstvu sa Sportsko-rekreativnim centrom Labrador, uspješno se integriraju slijepe osobe u društvo kroz sportsku rekreaciju, aktivno se uključujući u nacionalni program Ministarstva zdravstva 'Živjeti zdravo', kojemu je cilj poboljšanje zdravlja cijele populacije.

Anita Blažinović