Udruga slijepih Međimurske županije: Darivanje zvučnih knjiga knjižnici 'Nikola Zrinski' Čakovec

Cilj programa 'Rekrea(k)tiva' je povećati kvalitetu života za slijepu djecu i odrasle slijepe osobe iz Međimurske županije kroz pružanje socijalnih usluga

 

Udruga slijepih Međimurske županije, 23. svibnja u 11 sati, poklonit će knjižnici 'Nikola Zrinski' Čakovec zvučne knjige za djecu te odrasle slijepe i slabovidne osobe.

Udruga je za slijepu djecu i odrasle slijepe osobe nabavila 33 zvučne knjige, koje će moći posuđivati u gradskoj knjižnici kako bi ih se raznolikošću sadržaja motiviralo na odlazak u knjižnicu i naviku čitanja. Udruga ih potiče na čitanje pružajući im više mogućnosti za čitanje; posuđivanje knjiga u Hrvatskoj knjižnici za slijepe i Čakovečkoj gradskoj knjižnici te im administrator Udruge snima knjige na medije za slušanje, a odrasle slijepe osobe su se također uključile u književni klub.

Ovu aktivnost financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku preko trogodišnjeg programa 'Rekrea(k)tiva', čiji je opći cilj povećati socijalnu uključenost i kvalitetu života za slijepu djecu i odrasle slijepe osobe iz Međimurske županije kroz pružanje socijalnih usluga. Osigurava se integracija slijepe djece kroz organiziranje aktivnosti slobodnog vremena te se osiguravaju dostupne i kvalitetne socijalne usluge te aktivnosti za odrasle slijepe osobe.

Marina Gašparić