Dani otvorenih vrata udruga 2018: Od predstavljanja projekata do uključivanja građana u volonterske programe

Poseban će naglasak biti na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora kako bi time pridonijeli većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga

 

U sklopu trodnevne manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2018. oko 400 udruga otvorit će svoja vrata građanima kako bi im približile svoje programe, aktivnosti, kreativne radionice, akcije te na inovativne načine predstavile društveno korisne projekte, ali i mogućnosti uključivanja građana u volonterske programe, objavio je u ponedjeljak Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Dani otvorenih vrata udruga održavaju se od 24. do 26. svibnja u suradnji s manifestacijom Hrvatska volontira. Poseban će naglasak biti na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora kako bi time pridonijeli većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga. Građani mogu i ispuniti 'Putovnicu Dana otvorenih vrata udruga' te sudjelovati u nagradnom natječaju u kojem mogu osvojiti prigodne nagrade, stoji u priopćenju.

Hrvatska volontira ove  se godine održava od 21. do 26. svibnja, kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu ljudi i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.

Ured za udruge će treći put organizirati 'Šetnju kroz povijest udruživanja u Zagrebu' kako bi se javnosti približila povijest djelovanja udruga koje su značajno doprinijele društveno ekonomskom razvoju, te postavile temelje modernog civilnoga društva, dodaje se.

Putem aplikacije, građani mogu pretraživati aktivnosti udruga prema mjestu i vremenu njihovog održavanja, odnosno informacijama koje su sadržane u Registru udruga, te stupiti u kontakt s udrugom koja im je od interesa. Pretraživanje je omogućeno korištenjem interaktivne karte. 

Hina