Ministar Pavić: Suvenir Arbor svijetli primjer uključivanja osoba s invaliditetom u tržište rada

U Suveniru Arbor danas je zaposlen 61 radnik, a dvije trećine njih osobe su s invaliditetom

 

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić posjetio je u srijedu Ustanovu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Suvenir Arbor u Siraču i istaknuo da je ta tvornica primjer uključivanja osoba s invaliditetom u tržište rada.

U društvu bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa i ravnatelja Ustanove Alena Bašćevana, obišao je proizvodne pogone u čiju je modernizaciju i proširenje proizvodnje u posljednje četiri godine uloženo oko četiri milijuna kuna. U pripremi je i nova proizvodna hala čija bi izgradnja trebala započeti u srpnju ove godine.

Zadovoljan viđenim, ministar Pavić tu je drvoprerađivačku tvrtku, među ostalim, naveo kao pozitivan primjer korisnika mjera aktivne politike zapošljavanja.

"Ova tvornica predivan je primjer integracije osoba s invaliditetom na tržište rada, pogotovo zato što je riječ o proizvodnoj tvrtci, i to onoj u kojoj se izvozi 90 posto proizvodnje," istaknuo je.

Napomenuo je kako je Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom potpomogao poslovanje s 5 milijuna kuna u prošloj godini, a najveći dio sredstava, oko 3,5 milijuna kuna, odnosi se upravo na izgradnju nove proizvodne hale.

U Suveniru Arbor danas je zaposlen 61 radnik, a dvije trećine njih osobe su s invaliditetom.

Ustanova Suvenir Arbor, osnovana 1974., u vlasništvu je Bjelovarsko-bilogorske županije. Primarna djelatnost Ustanove je proizvodnja drvenog namještaja, a uz to i prozivoda od platna i tekstila, te dječji namještaj i igračke.

Hina

 

Povezane vijesti