Udruga OZANA: Dan otvorenih vrata kao prilika za predstavljanje projekata za boljitak osoba s invaliditetom

Udruga trenutačno se skrbi o desetero djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju te o tridesetero mladih i odraslih osoba s invaliditetom unutar Centra OZANA

 

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i ove godine organizira Dane otvorenih vrata udruga. Tom prilikom građani će moći sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te upoznavanju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Kao i prethodnih godina, Udruga OZANA aktivno će se uključiti u ovo događanje 24. svibnja 2018. prezentacijom tri projekta:

ZAJEDNIŠTVO U RAZLIČITOSTI – druženje korisnika OZANE i učenika iz OŠ Trnjanska s književnikom Mladenom Kušecom na temu izjednačavanja različitosti od 10 do 12 sati na adresi Vukovarska 239, Zagreb.

SNAGA KORIJENA U MAHU KRILA – filcanje vune s korisnicima OZANE i učenicima OŠ Tin Ujević u svrhu osvještavanja vrijednosti očuvanja baštine od 13 do 15 sati na adresi Vukovarska 235, Zagreb.

OZANA U ZAJEDNICI  - ASISTENT U SUSJEDSTVU – prezentacija programa kroz segment "Štrikeraj cafea" u kojem će korisnici OZANE zajedno s gostima Štrikeraj cafea izrađivati rukotvorine u prostoru udruge.

Udruga OZANA osnovana je 1991.godine u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Sjedište Udruge je u Ulici grada Vukovara 239, u Zagrebu. Trenutačno se skrbi o desetero djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju te o tridesetero mladih i odraslih osoba s invaliditetom unutar Centra OZANA, ustanove koju je Udruga osnovala 2002. godine. Pedagoški rad u oba programa temelji se na načelima waldorfske pedagogije, prilagođavajući se specifičnim potrebama korisnika uvjetovanih njihovom dobi te vrstom i stupnjem teškoća u razvoju. U okruženju životne radosti i optimizma, kroz pažljivo vođene i osmišljene aktivnosti, svakom ponaosob pružena je mogućnost da se razvija i raste do svog maksimalnog potencijala.

Božica Ravlić