Biciklistička tura po otocima: Prijatelji će ispuniti životnu želju osobi s invaliditetom Kristijanu Trampužu

"Zahvaljujem udruzi 'Za bolji svijet', a posebno mojim prijateljima Rollyju, Paolu i Mauriziu što su se potrudili da mi ispune želju za 27. rođendan", rekao je Tampuž

 

Velika je čast kad ti prijatelji ostvare nesvakidašnju želju za rođendan, i to nimalo laku, već iznimno zahtjevnu.

Ovaj puta radi se o Kristijanu Trampužu iz Rijeke, koji je za svoj 27. rođendan poželio da mu se ispuni životna želja – biciklistička tura po otocima.

Njegovi prijatelji Paolo Corno i Maurizio Gallo će se potruditi da mu je ispune od 24. do 27. svibnja 2018., kada će zajedničkim snagama u četverodnevnoj avanturi s prikolicom i biciklom obići četiri otoka po Dalmaciji: Dugi Otok, Pašman, Ugljan i Pag.

"Idejni tvorac cijelog projekta je Rolly Bugnar iz Veprinca. Oko otoka ćemo s prikolicom i biciklom proći od 100 do 110 km", rekao je Trampuž.

Da podsjetimo, Trampuž je rođen 20. svibnja 1991. u Somboru, a prilikom poroda slomljena mu je lijeva klavikula i iščašeno lijevo rame, uslijed čega je zadobio moždano krvarenje. Posljedica teškog poroda je cerebralna paraliza. Osnovnoškolsko obrazovanje od prvog do četvrtog razreda stekao je u Budimpešti, a od petog do osmog razreda u školi za djecu s posebnim potrebama u Barču, nedaleko Pečuha. Srednju školu pohađao je u školi - ustanovi za slijepu, slabovidnu i djecu sa cerebralnom paralizom, gdje je i izučio zanat za tkalca. Maturirao je 2014. godine. Najviše se pronašao u sportu, i to kroz boćanje, kojim se počeo baviti 2007. godine u Mađarskoj, gdje je poznat kao i u Hrvatskoj po sportskim rezultatima. Od svih izdvojit ćemo Europsko prvenstvo u Pragu – gdje je sudjelovao s hrvatskom reprezentacijom 2014. godine, zatim osvojeno prvo mjesto na Prvenstvu Republike Hrvatske u Puli 2013. godine te sudjelovanje na maratonu 'Homo si teć' u Rijeci na 21 km 2016. godine.

"Zahvaljujem udruzi 'Za bolji svijet', a posebno mojim prijateljima Rollyju, Paolu i Mauriziu što su se potrudili da mi ispune želju za 27. rođendan", rekao je za kraj Trampuž.

Biciklističku turu, uz In Portal, medijski prati i Per aspera ad astra.

Klaudija Klanjčić