Bandić uz Dan grada: Zagreb je simbol solidarnosti, kreativnosti i žive gospodarske aktivnosti

"Zagreb, europska metropola po mjeri čovjeka, otkriveni je europski turistički biser, s reputacijom otvorenog grada u kojem je ugodno živjeti", poručio je uz ostalo gradonačelnik Bandić

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je čestitao Zagrepčankama i Zagrepčanima Dan grada Zagreba i blagdan nebeske zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata, 31. svibnja, te im poručio da budu ponosni na svoj grad, koji se ističe kao grad solidarnosti i žive gospodarske aktivnosti.

"Ponosno slaveći Dan grada ujedno zahvaljujemo generacijama Zagrepčanki i Zagrepčana koje su Zagreb gradile stoljećima i sačuvale ga za nas i za one koji tek dolaze. Rođendan našega grada posebno posvećujemo svim hrvatskim braniteljima jer su upravo oni najzaslužniji što svoj grad danas možemo graditi po vlastitoj mjeri. Njihova žrtva uči nas o važnosti zajedništva, snazi solidarnosti, bezrezervnoj ljubavi prema domu i Domovini", istaknuo je u čestitki gradonačelnik Bandić.

Podsjetio je da se na Dan grada Zagreba najzaslužniji na svečanoj sjednici Gradske skupštine tradicionalno nagrađuju Nagradom Grada Zagreba te Nagradom Zagrepčanka godine.

"Budimo ponosni na svoj grad, koji se ističe kao grad solidarnosti, žive gospodarske aktivnosti, kao grad koji svojim demografskim mjerama, gospodarskim poticajima zapošljavanju i poduzetništvu, čini važne iskorake. Zagreb, europska metropola po mjeri čovjeka, otkriveni je europski turistički biser, s reputacijom otvorenog grada u kojem je ugodno živjeti i u kojemu se osjećamo sigurno u atmosferi tolerancije, multietničnosti, multikulturalnosti i multikonfesionalnosti. 

Danas, radeći zajedno, promičući znanje, inventivnost i kreativnost kao vrijednosti koje čine razliku, a vodeći računa o onima koji trebaju našu pomoć, imamo priliku svoj grad i svoju zemlju učiniti još boljim i poželjnijim mjestom za život", poručio je u čestitki zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Sve Zagrepčanke i Zagrepčane pozvao je da istaknu barjake u čast voljenog grada.

"Sretno Zagrebe!", poručio je na kraju čestitke gradonačelnik Bandić.

Hina

 

Povezane vijesti